01.06.2023 | Michal Nussbauer | Zápas

Příbram dvakrát trefila tyčku, s Pardubicemi pak prohrála o dvě branky

Foto: fkpribram.cz
Fotbalisté Příbrami prohráli v prvním utkání baráže o FORTUNA:LIGU s Pardubicemi doma 0:2. Středočechy mohli v první půli poslat do vedení Zeronik či Dudl, hostům pokaždé pomohla tyč. Po přestávce svěřenci trenéra Krejčího nejprve inkasovali od Vojtěcha Sychry a v 62. minutě také od Dominika Janoška, který proměnil penaltu.
bez branek
49' Sychra
62' Janošek (pen)
76' Jahić
87' Wágner
37' Hlavatý
53' Darmovzal
Sestavy
Melichar – Sakala, Fišl, Jahić – Vokřínek (71. Čejka), Petrák (67. Šimáček), Švestka, Dudl (82. Antwi) – El Sheikh (71. Langhamer), Wágner, Zeronik (82. Anih)
Na lavičce: Smrkovský, Mašek
Trenér: Karel Krejčí
Markovič – Icha (46. Tischler), Hranáč, Vlček, Chlumecký – Darmovzal (67. Vacek) – Sychra (84. Huf), Janošek, Hlavatý, Pikul (67. Helešic) – Černý (67. Krobot)
Na lavičce: Budinský, Koukola
Trenér: Radoslav Kováč
Rozhodčí: Berka - Nádvorník, Hájek • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 3500

Komentář

V úvodu utkání to skoro vypadalo, jako by si hosté z Pardubic byli moc dobře vědomi faktu, že nemají co získat a mohou jen ztratit. Jejich nervózní vstup do zápasu mohl již po šesti minutách hry potrestat Zeronik, jehož přízemní rána nejprve orazítkovala tyč a pak se od brankáře Markoviče odrazila na rohový kop.

Krátce předtím, než uplynula půlhodina od zahajovacího hvizdu, se pak na opačné straně do centru aktivního Sychry opřel z voleje Chlumecký, jenže jeho dělovka se do příbramské brány nevešla. Mimo tři tyče mířil i technický pokus domácího El Sheikha o pět minut později.

Zanedlouho přišel další moment, který pořádně vystrašil fanoušky Pardubic. Jedovatý centr Dudla z volného kopu totiž proskákal vápnem a následně se odrazil od tyče branky překvapeného Markoviče zpět do hry. Gólovou odpověď mohl obratem připravit hostující Janošek, jenže jeho utaženou střelu dokázal Melichar parádním zákrokem vytěsnit na rohový kop. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Druhé dějství již brzy přineslo radost, konkrétně na straně hostí. Černého střelu dokázal Melichar ještě vyrazit, jenže pouze před Vojtěcha Sychru. Pardubický odchovanec z bezprostřední blízkosti nezaváhal a dorážkou otevřel skóre. O deset minut později byla situace pro domácí ještě kritičtější. Šlapák Petráka na Černého totiž vyústil v pokutový kop pro Východočechy, který mazácky proměnil Dominik Janošek. V samém závěru ještě mohla duel zdramatizovat souhra příbramských žolíků Šimáčka s Antwim. První jmenovaný posadil milimetrový centr na hlavu svého spoluhráče, jenže zakončení ghanského záložníka zlikvidoval Markovič.

Do nedělní odvety před domácím publikem tak Pardubice půjdou s komfortním, dvoubrankovým náskokem v zádech. K udržení příslušnosti ve FORTUNA:LIZE by jim tedy teoreticky mohla stačit i prohra o gól.