03.06.2023 | Petr Komárek | Preview kola

Neděle o všechno. Vyškov i Příbram musejí skórovat, jinak v baráži prohrají

Foto: mfkvyskov.cz
Fotbalisté Vyškova a Příbrami nastoupí v neděli k odvetám baráže o FORTUNA:LIGU. Hanáci od 17 hodin hostí v Drnovicích, kde hrají své domácí zápasy, Zlín. Středočeši se ve stejném čase představí na hřišti Pardubic. Druhý i třetí tým uplynulé sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY budou dotahovat ztrátu z prvních utkání. Vyškov musí pro udržení naděje na postup do nejvyšší soutěže vstřelit alespoň jednu branku, Příbram se na východě Čech potřebuje prosadit minimálně dvakrát.

Baráž začala ve čtvrtek. Vyškov si na zlínské Letné vytvořil několik zajímavých šancí, v té největší trefil nejlepší střelec MFK Kanakimana v prvním poločase tyč domácí branky. „Ševcům“ po pauze pomohla střídání. Jeden z náhradníků Dramé se v 64. minutě střelou z pravé strany šestnáctky postaral o jediný a rozhodující gól duelu.

„Ve druhé půli nám vstřelili gól, zatáhli se a my se do toho marně snažili dostat. Bohužel jsme první barážový poločas nezvládli, druhý je před námi v neděli,” říká na klubovém webu vyškovský obránce Jaromír Srubek. Celek z Jihomoravského kraje podle jeho slov ukázal, že předposlednímu týmu FORTUNA:LIGY dokáže konkurovat. „Neříkám, že jsme byli lepším týmem, ale podle mého jsme si nezasloužili prohrát,“ doplnil.

Svěřenci Jana Kameníka tak budou v Drnovicích usilovat o vyrovnání a otočení nepříznivého stavu baráže. „Prohráváme 0:1, ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE jsme si ale dokázali, že umíme utkání otáčet. Jdeme do toho s čistou hlavou a budeme hrát stejně, jako kdyby byl stav bezbrankový,“ hlásí pětadvacetiletý Srubek, jenž v nedávno skončeném ročníku F:NL odehrál 25 zápasů.

V ještě horší pozici než Vyškov je po prvním barážovém střetnutí Příbram. Pardubicím u Litavky podlehla 0:2, když před přestávkou dvakrát mířila do tyče hostující brány a ve druhém dějství inkasovala nejprve z dorážky od Sychry a poté z penalty nařízené za faul Petráka na Černého z kopačky Janoška. K odvetě bude navíc výběr Karla Krejčího cestovat na stadion soupeře.

„První poločas jsme hráli velmi dobře a byl to vyrovnaný zápas. Měli jsme několik šancí, kdybychom dali první gól my, utkání by se vyvíjelo úplně jinak,“ uvádí v rozhovoru pro klubovou televizi záložník Jakub Zeronik, který jako první příbramský hráč ve čtvrtečním utkání nastřelil tyčku. Na té pak skončil ještě volný kop Dudla zdálky, který bez teče proletěl vápnem.

„Hned na začátku druhé půle jsme pak udělali zbytečnou chybu, kterou Pardubice potrestaly. Pak už si to pohlídaly, je to zkušený tým,“ konstatuje dvaadvacetiletý Zeronik. Příbram podle něj v neděli musí hrát jako v prvním poločase domácího zápasu. „Pak máme nějakou šanci, o postup ještě zabojujeme. Budeme se snažit vstřelit první branku a potom věřit, že Pardubice zatlačíme a přidáme ještě druhý, případně třetí gól,“ předesílá Zeronik, jenž v uplynulé sezoně F:NL zaznamenal 23 startů a pět branek.

Obě barážové odvety můžete sledovat na webu sázkové kanceláře Fortuna.