04.08.2017 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Ústí nad Labem ovládlo duel se Sokolovem, karty se rozdávaly i po zápase

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Plné emocí bylo střetnutí Ústí nad Labem se Sokolovem. Ze druhého kola Fortuna národní ligy vzešli vítězně domácí, když se do listiny střelců zapsali Pavel Pilík a Martin Jindráček, za hosty vsítil jedinou branku Bohumil Havel. Hlavní rozhodčí Jiří Houdek musel udělovat žluté karty i po závěrečném hvizdu, neboť na trávníku proběhla mezi hráči menší výměna názorů. Po výhře 2:1 se z výhry mohou radovat svěřenci Jiřího Skály a Petra Fouska.
11' Pilík
84' Jindráček
70' Havel
18' Kacafírek
74' Miskovič
78' Matějka
93' Martykán
93' Peterka
38' Kosak
42' Končal
66' Glaser
93' Machek
Sestavy
Kotěra – M. Zeman, Pimpara, L. Vaněk, Leibl (76. Šnirc) – J. Peterka, Miskovič – P. Pilík, Jindráček, D. Procházka (87. Gilián) – Kacafírek (66. Matějka)
Na lavičce: Tvrdoň, Martykán, Zoubek, Výborný
Trenér: Jiří Skála, Petr Fousek
Belaň – Mejdr, Mráz, O. Ševčík, Končal – Machek, Glaser – Kosak (54. Hlavatý), Jakub Dvořák II. (69. Havel), Provod (81. Rychnovský) – A. Ševčík
Na lavičce: Dvořák I., Čihák, Strada, Dvořák, Přeučil
Trenér: Vítězslav Hejret a Pavel Horváth
Rozhodčí: Houdek – Melichar, Kožár • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 1212

Komentář

Před úvodním výkopem za potlesku fanoušků předali 1. místopředseda představenstva FK Ústí nad Labem Jiří Dušek a sportovní ředitel dárkový koš a pamětní dres dnes již bývalému brankáři Zdeňku Zachardovi, který s loňskou sezónou ukončil aktivní hráčskou kariéru. V minutě deváté se o další zajímavost postarali hráči Sokolova, kteří se zcela náhodou při odkopu míče z vlastní poloviny trefili do kýble s vodou u středové čáry.

Tleskat domácí fanoušci mohli znovu o minutu později, kdy se po rohovém kopu Pavla Pilíka dostala Arma do vedení. Záložník domácích z levé strany lobem k opačné tyči se štěstím přelstil Jaroslava Belaně. Po dlouhých minutách bez větších brankových příležitostí se diváci na severu Čech zvedali ze sedadel ve čtyřicáté čtvrté minutě. Jan Peterka předal míč Martinu Jindráčkovi, který zahlédl ve velkém vápně Štěpána Kacafírka. Posledně zmiňovaný by zakončoval do odkryté brány, jenže do finální přihrávky vložil kopačku Peter Mráz a zabránil tak velké šanci.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté, hráče Baníku ale svazovala produktivita. To neplatilo ale v minutě sedmdesáté, kdy Adam Ševčík přihrál Bohumilu Havlovi, který zhruba po minutovém pobytu na hřišti nalezl recept na Jakuba Kotěru. Vyrovnávací branka domácí opět probudila, za čtrnáct minut vrátil po chybě hostující defenzivy vedení Ústí nad Labem Martin Jindráček.

Ve druhé minutě nastavení druhé půle domácí gólman v rámci fair-play zahodil míč do autu, neboť v jeho velkém vápně ležel Adam Ševčík. Hosté z autového vhazování balón soupeři nevrátili, což vzbudilo nejen u fanoušků, ale i u hráčů, realizačních týmů a funkcionářů, velké emoce. Na trávníku proběhla po závěrečném hvizdu výměna názorů, žlutou kartu ještě po skončení utkání vyfasovali ústečtí Jan Peterka, Jan Martykán a Vojtěch Machek ze Sokolova. Nic to však již nezměnilo na faktu, že tři body zůstávají v Ústí nad Labem.

Ohlasy trenérů

Jiří Skála (FK Ústí nad Labem): "Sokolov hrál velmi dobře, byl častěji na míči, kontroloval hru. Vstřelili jsme šťastný první gól, který utkání nastartoval po úvodním nicnedělání. Baník za svou aktivitu a tím, jak se prezentoval, zaslouženě vyrovnal. Po brejkové situaci jsme se vrátili do vedení a zbytek zápasu odbojovali. Diváci se nenudili a užili si alespoň závěr střetnutí. Připsali jsme si šťastné vítězství, které nám v loňské sezóně chybělo. Emoce k zápasu patří, od někoho od soupeře dokonce zaznělo, aby nám míč nevraceli. Mrzí mě to, vždy to bylo fair-play a mělo by se to ctít i v těchto situacích. V minisouboji s Pavlem Horváthem jsem byl tentokrát šťastnější já, uvidíme, jak dopadne odveta. Vnímal jsem, že je na druhé lavičce, na hře Sokolova je vidět plzeňský rukopis. V úterním pohárovém utkání v Turnově dostanou příležitost hráči, kteří dosud nenastoupili a fotbalisté z dorostu."

Pavel Horváth (FK Baník Sokolov): "Máme po dvou zápasech nula bodů, což není příjemná situace. V tuto chvíli budu optimistický, jsem přesvědčen o tom, že v Ústí nad Labem jsme byli lepší a vytvořili si daleko více střeleckých příležitostí, ale bohužel to je fotbal. Ze tří střel na branku (střely na branku 3:6; pozn. red.) jsme inkasovali dva góly, a proto nevezeme žádný bod. Mužstvo odehrálo dle mého názoru dobrý zápas, o body jsme přišli individuálními chybami. Co se týče závěru, musím se omluvit, situaci jsem neviděl, myslel jsem, že už je konec utkání. Domácím se omlouváme, vyrovnat takto by nás ani netěšilo, šancí v průběhu zápasu jsme měli dost. Emoce byly zbytečné. Před utkáním jsme se s bývalým parťákem Jiřím Skálou pobavili, ale během zápasu jde vše stranou."