04.08.2017 | Petr Frömel | Zápas

Znojmo těsné vedení neuhájilo, Hradec s sebou odvezl všechny body

Foto: fchk.cz
Znojmo – Po několika nevyužitých slibných šancích se Znojemští přeci jen dokázali v souboji s Hradcem Králové prosadit a jednogólové vedení si s sebou odnést až do druhé půle. Její úvod však nezvládli a Votroci dvěma góly nepříznivý stav otočili. Čtvrt hodiny před koncem svoji výhru ještě pojistili a dali výsledku konečnou podobu.
21' Javůrek
51' Pázler
52' Schwarz
74' Pázler
36' Urbančok
64' Javůrek
67' Lacko
73' Malár
34' Černý
41' Pázler
67' Zorvan
Sestavy
Veselý – Svozil, Cihlář, Šamánek, Malár – Helísek, Lacko, Teplý, Javůrek (80. Štrombach) – Urbančok (61. Hladík), Njire (80. Čereda)
Na lavičce: Štěpanovský, Mezlík, Pospíšil
Trenér: Jiří Balcárek
Ottmar – Martan, Zorvan, Vlkanova (84. Súkenník), Shejbal – M. Černý (82. Mudra), Schwarz, Pázler (76. Žondra), Bederka – Plašil, Jirsák
Na lavičce: Lindr, Čech, Krátký, Pajer
Trenér: Karel Havlíček
Rozhodčí: Pechanec – Pospíšil, Vlasjuk • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 1510

Komentář

První půle přinesla velice pohlednou podívanou s šancemi na obou stranách. Za domácí to zkoušeli Javůrek, Njire a v největší možnosti Urbančok, jehož hlavičku z bezprostřední blízkosti vytěsnil Ottmar konečky prstů. Hosté zahrozili Černým a Pázlerem, ani v tomto případě se diváci gólu nedočkali. 

Ten přišel v 21. minutě, kdy Šamánek patičkou vybídl ke skórování Jana Javůrka a ten sám před gólmanem tvrdou ránou zamířil pod břevno. Hosté mohli několikrát vyrovnat, Zorvan nejprve střílel nad bránu, následně jeho celek vystihl špatnou rozehrávku soupeře, v obrovské příležitosti se zjevil Pázler, jeho ránu Veselý vyrazil a z dorážky mířil Zorvan opět nad břevno. V závěru poločasu znovu Pázler trefil prostor nad znojemskou svatyní.

Druhá půle byla prakticky pouze v režii Hradce Králové. Favorit na postup do 1. ligy se srovnání dočkal v 51. minutě, kdy se Jan Pázler trefil z přímého kopu krásně pod břevno. Ihned po rozehrávce založili hosté rychlou útočnou akci, na jejíž konci Veselý bravurně vychytal Pázlera, ale na dorážku Petra Schwarze k pravé tyči už nedosáhl. Pro Znojmo mohlo být ještě hůř, Martanovu střelu z bezprostřední blízkosti však Veselý vyrazil a Schwarz mířil do náruče gólmana Znojma a poté do tyče. 

Jediné vážnější ohrožení hradecké svatyně přinesla situace v 66. minutě, kdy Javůrek ranou z ostrého úhlu minul vzdálenější tyč. Ve 72. minutě mohl Zorvan pojistit svému celku vedení, v tutovce však selhal, když vzdálenější tyč minul. Mrzet jej to příliš nemuselo, o dvě minuty později Jan Pázler podruhé využil přímý kop, propálil znojemskou zeď, a míč poslal k pravé tyči, kam se Veselý natahoval marně. Východočeši si dvoubrankový náskok dobře zorganizovanou obranou do konce zápasu pohlídali a ze Znojma si odvezli plný bodový zisk.