06.08.2017 | Pavlína Kočová | Zápas

Žižkov doma s Varnsdorfem pouze remizoval

Foto: František Borek (fkvz.cz)
Praha – Atraktivní duel sliboval souboj Žižkova a Varnsdorfu, ale nakonec to žádná velká podívaná nebyla a utkání skončilo nerozhodně 0:0. Žižkov tak po remíze s Českými Budějovicemi přidal na své konto další bodík. Varnsdorf získal první bod v nové sezoně, ale ani ve svém druhém utkání neskóroval.
bez branek
bez branek
24' Kodeš
81' Podrazký
33' Porcal
75' Kozma
79' Zieris
84' Kocourek
90' Šulc
Sestavy
Hrubeš – Švejdík, Kodeš, Šandera, Hašek – Toml, Čermák (46. Podrazký), Bazal, Jelínek (46. Musa), Stratil – Volek (68. Engelmann)
Na lavičce: Řehák, Hurka, Galuška, Pavlata
Trenér: David Vavruška
Porcal – Beránek, Chlumecký, Zieris, Kozma (76. Bílek) – Bláha, Durdević (72. Švantner), Dordič (61. Šulc), Zbrožek – Rudnytskyy, Kocourek
Na lavičce: Samoel, Barac
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Dubravský – Polák, Podaný • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 821

Komentář

Začátek duelu byl hodně opatrný a na úvodní šanci se čekalo až do 17. minuty, kdy se po povedeném centru hostujícího Beránka dostal ve vápně k míči zkušený Rudnytskyy, ale v zakončení selhal a branku vůbec netrefil. V minutě 35. musel už Porcal zasahovat, ale se slabým zakončením z bezprostřední blízkosti si poradil a podržel tak svůj celek. V závěru prvního poločasu se oba celky tlačily dopředu, ale diváci se už dočkali pouze několika nepřesných přihrávek a zblokovaných střel.

Také úvod druhého poločasu byl velmi opatrný. První šance přišla po hodině hry, kdy skvěle odcentroval hostující Bláha, ale Kozma na malém vápně na míč nedosáhl. Ten ovšem propadl mezi hráči a Porcal měl co dělat, aby neskončil za jeho zády. V 66. minutě ukázal své rychlé nohy Bazal, který předběhl Beránka a z hranice velkého vápna chtěl přehodit Porcala, ovšem ten konečky prstů míč vyrazil na rohový kop. Po něm hlavičkoval jeden z domácích hráčů, ale ze slibné pozice branku o několik decimetrů minul. 

Plné ruce práce měl dobře chytající Porcal také v 75. minutě, ale i tentokrát byl na svém místě a nebezpečný pokus zkušeně zlikvidoval. O minutku později chybovala hostující obrana a Musa se hnal sám na branku, ale za záchrannou brzdu zatáhl Chlumecký a před vápnem ho zezadu zastavil. Z následného přímého kopu ovšem nic nebylo. Sedm minut před koncem se zapotil také domácí brankář Hrubeš, který musel nadvakrát krotit povedenou střelu z velké dálky, ale zvládl si s ní poradit.

V závěrečným minutách se dopředu drali hlavně domácí, ale k ničemu se nedostali, branka tedy už nepadla a duel mezi Žižkovem a Varnsdorfem skončil nerozhodně 0:0.