12.08.2017 | Pavlína Kočová | Zápas

Pražská bitva neporažených skončila nerozhodně

Foto: František Borek (fkvz.cz)
Praha – Zajímavý duel se odehrál na Strahově, kde Olympia přivítala žižkovskou Viktorii. Domácí dvakrát vedli, ale Viktoria vždy vyrovnala a nakonec byl nováček soutěže rád za remízu 2:2, protože dohrával bez vyloučeného Maršálka. Olympia tedy stále ještě neprohrála, stejně jako Žižkov, který potřetí remizoval.
8' Hejný
42' Žežulka
15' Musa
60' Bazal
55' Maršálek
75' Žežulka
82' Maršálek
33' Kodeš
Sestavy
Frydrych – Maršálek, Opluštil, Žežulka, Vopat (68. Dordević) – Liener, Verner (77. Duben), Ruml, Frizoni – Hejný (84. Bareš), Katidis
Na lavičce: Soukup, Demeter, Kuťák, Novák
Trenér: Miloš Sazima
Hrubeš – Šandera, Švejdík, Toml, Hašek – Stratil (46. Pavlata), Kodeš, Podrazký – Bazal, Volek (58. Engelmann) – Musa
Na lavičce: Řehák, Hurka, Urbanec, Galuška, Jelínek
Trenér: David Vavruška
Rozhodčí: Machálek – Batík, Dohnálek • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 820

Komentář

Domácí Olympia do utkání vlétla jako uragán a od úvodních minut byla jasně lepší. V 8. minutě přihrál Vopat do vápna, kde se k míči prodral Karel Hejný, a po hezké akci vedli domácí 1:0. O tři minuty později to vyzkoušel z dálky Erik Liener a Hrubeš měl plné ruce práce, ale zvládl to a míč vyrazil. 

V 16. minutě se po bleskové akci ve vápně dostal k míči Petar Musa, který už neměl problém překonat Frydrycha, a bylo to 1:1. O čtvrt hodiny později obešel domácí Žežulka tři protihráče, dostal se do vápna, ale zakončení nezvládl. O minutku později to z hranice velkého vápna zkusil aktivní Erik Liener, ale míč prolétl těsně vedle tyče. 

Domácí se dočkali tři minuty před poločasem, kdy si na míč naskočil Ondřej Žežulka a hlavou nedal Hrubešovi šanci. Vyrovnání měl na hlavě Lukáš Stratil, ale v nastaveném čase poslal míč jen do břevna a Olympia tak po poločase vedla 2:1.

První šanci ve druhém poločase měl domácí celek, ale Ondřej Ruml, který zůstal zcela volný na zadní tyči, nedokázal míč trefit ideálně a branku z dobré pozice minul. Půl hodiny před koncem se po chybě v obraně dostal k míči Josef Bazal, který přehodila Frydrycha, a vyrovnal na 2:2. Hostující Pavlata pak o čtyři minuty později šel sám na Frydrycha a opět ho přehodil, ale tentokrát míč skončil na břevně. 

Rychlík Bazal dělal domácím velké problémy. V 78. minutě šel znovu sám na brankáře, ale Frydrych skvěle zakročil a míč vyrazil. Na druhé straně se v šanci zjevil Řek Katidis, ale sám před brankářem neuspěl. Následný protiútok zastavil faulem Lukáš Maršálek a vyfasoval druhou žlutou, následovala tedy karta červená. Domácí ale mohli získat tři body, když v poslední minutě šel sám na brankáře Katidis, branku ale o pár decimetrů minul a týmy si tak body rozdělily.

Ohlasy trenérů

Miloš Sazima (trenér FK Olympia): „Myslím si, že se bylo na co dívat. Brzy jsme vstřelili gól, ale zároveň také jeden obdrželi. Důvod gólů, které dostáváme, bych hledal za nezkušeností, mladickou nerozvážností, protože to jsou věci, které se v této soutěži ještě musíme naučit. Poté jsme se znovu dostali do vedení, opět inkasovali a musím přiznat, že poté Viktorka měla velký tlak. Byli jsme všude druzí, paradoxně v deseti jsme měli dvě obrovské šance na rozhodnutí utkání. Soupeř těch šancí měl rozhodně více, to si musíme přiznat. Celkově si však myslím, že remízový výsledek je spravedlivý.“

David Vavruška (trenér FK Viktoria Žižkov): „Začnu od toho nejdůležitějšího, a to jsou naši fanoušci. Chtěl bych jim moc poděkovat za podporu, protože nám moc pomohli. Obecně zápasy venku jsou pro nás noční můrou, protože na ně jezdí pár fanoušků, a když se třeba od dvanácté minuty nedaří, dostáváme to pocítit. Zápas se nevyvíjel dobře, od začátku jsme něco dotahovali a myslím si, že tento zápas nám pomohli neprohrát hlavně fanoušci. Neslyšel jsem žádný negativní pokřik nebo něco podobného, bylo to úžasné. Klobouk dolů za výkon, který dnes předvedli. Pokud jde o samotný zápas, Olympia nás ničím nepřekvapila, viděl jsem její dva předchozí zápasy a vždy se prezentovala podobně. Věděli jsme tedy, že jsou agresivní, napadají nahoře a nešetří krokem. Bohužel jsme dostali dva góly z hrubých nezodpovědností, a na to dojíždíme. Udělali jsme si to strašně těžký. Druhý poločas byl z naší strany slušný, bylo tam hodně šancí, dvě břevna a celkově několik možností, jak zápas rozhodnout. Nicméně to soupeř měl také, takže bod za remízu 2:2 bereme a jdeme dál. Celkově zápas musel fanoušky bavit.“