12.08.2017 | Dominik Rejthar | Zápas

Rozjetý Třinec narazil ve Frýdku-Místku, Valcíři slaví první vítězství

Foto: mfkfm.cz
Frýdek-Místek – Fotbalisté Frýdku-Místku se ve třetím kole mohli poprvé radovat ze zisku tří bodů, když v domácím prostředí přetlačili po tuhém boji v derby Třinec. Jedinou přesnou trefu v zápase obstaral z blízkosti hlavou frýdeckomístecký Matěj Biolek.
44' Biolek
bez branek
18' Pielorz
77' Krčula
83' Slaninka
84' Literák
87' Kovařík
89' Literák
90' Buček
90' Šumský
67' Janoščín
Sestavy
Buček – Biolek (83. Slaninka), Literák, Pielorz, Švrček – Ondráček, Willwéber (66. Chvěja) – Varadi, Šumský, Grussmann (73. Krčula) – M. Kovařík
Na lavičce: Mihálek, Hamšík, Spasojevič, Fofanah
Trenér: Ladislav Krabec, Peter Venglarčík
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Ižvolt (75. Joukl), Vaněk, Šumbera, Janošík (54. Kateřiňák) – Juřena (70. Dedič)
Na lavičce: Adamuška, Velner, Masař, Motyčka
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Severýn – Horák, Vodrážka • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 1137

Komentář

První poločas slezského derby se nesl v opatrném duchu. Přihlížející diváci neviděli příliš atraktivní fotbalovou podívanou, kdy si ani jedno z mužstev nedokázalo dlouhou dobu vytvořit žádnou gólovou šanci. Úvodní branka, a nakonec celkově jediná, přesto z nenadání padla před odchodem do kabin. Po centru Šumského od rohového praporku poslal míč hlavou na branku Literák, jenž sice svým pokusem neuspěl, ale práci za něj dokončil Matěj Biolek, který hlavičkou doklepl balon do sítě.

Frýdek-Místek se proto ujal vedení a rozhodně nemuselo po změně stran zůstat jen u jednoho gólu. Z hranice vápna zkoušel své štěstí Nicolas Šumský, jehož dělovka orazítkovala tyčku Palečkovy klece. Následně ovšem nechybělo mnoho a mohlo být srovnáno. Po akci Třince míč vyplaval u Šimona Šumbery, jenž z gólové pozice nastřelil břevno. Nervózní zápas, s jehož blížícím se koncem začaly přibývat karty na obou stranách, vyústilo i ve vyloučení. Domácí Literák zatáhl v 90. minutě za záchranou brzdu a po druhé žluté musel putovat do sprch.

V nastaveném čase se Třinečtí hnali za srovnáním a nebyli rozhodně daleko. Své štěstí zkusil ze střední vzdálenosti Jiří Kateřiňák, jehož bomba našla opět brankovou konstrukci. Gólman Buček přežil i tento okamžik a mohl se radovat nejen z čistého konta, ale i prvního vítězství svého týmu v nové sezoně.