13.08.2017 | Lukáš Švéda | Zápas

Zápas plný zvratů mezi Sokolovem a Táborskem skončil nerozhodně

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Sokolov – Kdo navštívil duel mezi Baníkem Sokolov a Táborskem, rozhodně se měl na co dívat. Už po 62 vteřinách rozjásal domácí Kosak, ovšem hosté z jihu Čech do poločasu utkání otočili a na začátku druhé půle už odskočili na rozdíl dvou branek. Baníkovci nesložili zbraně, snížili a v posledních vteřinách nastaveného času dokázali vyrovnat na konečných 3:3.
2' Kosak
75' Přeučil
90' Ševčík
16' Kopřiva
33' Musiol
47' Nešický
83' Kosak
19' Nešický
54' Kučera
74' Mysliveček
80' Navrátil
Sestavy
Belaň – Mejdr, O. Ševčík, Mráz, Končal (63. Přeučil) – Machek (53. Rychnovský), Glaser – Kosak, Jakub Dvořák II., Havel (36. Hlavatý) – A. Ševčík
Na lavičce: Dvořák I., Čihák, Strada, Tůma
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Toma – Souček, Navrátil, Zavadil, Kopřiva (90. Kostka) – Kučera – Prošek, Nešický, Mysliveček, Mršić (81. Blecha) – Musiol
Na lavičce: Zadražil, Mácha, Veselý, Peterka
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Marek – Koval, Vít • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 972

Komentář

Z lepší pozice do zápasu nastupovali hosté, kteří měli na kontě dvě remízy a nacházeli se ve středu tabulky. Daleko horší postavení měli sokolovští fotbalisté, kteří jako jediní nezískali ani bod a krčili se na posledním místě tabulky. Ovšem tabulkové umístění vzalo za své na začátku druhé minuty, kdy Dvořák poslal balón Janu Kosakovi, který s ním pronikl do šestnáctky, obešel protihráče a tečovanou střelou překonal gólmana Tomu. Pak prověřil pozornost táborského brankáře pěknou dělovkou Glaser. Na druhé straně se do dobré střelecké pozice dostal Kopřiva, ale Belaň mu gólovou radost parádním zákrokem zkazil.

Po inkasované brance Jihočeši vyvinuli větší aktivitu a výsledkem jejich snažení bylo vyrovnání. O to se v 16. minutě postaral Jakub Kopřiva, ke kterému po rohovém kopu a několika odrazech přilétl balón a hostující záložník s ním pohotově naložil. Domácímu Baníku toho příliš nevycházelo, Táborsko útočilo, ale do větších příležitostí se nedostalo. A tak hostům nechtěně pomohl domácí Machek, který zpětnou přihrávkou poslal modrobílé do situace dva na jednoho. Na jejím konci byl Zbyněk Musiol, jenž zachoval chladnou hlavu a s přehledem překonal Belaně. V závěru poločasu měl ještě takřka gólovou šanci domácí Končal, ale balón do branky nedokázal usměrnit. Do šaten tak šli mnohem spokojenější hosté z jihu Čech.

Pokud chtěli baníkovci po přestávce s výsledkem něco udělat, jejich plány vzaly za své ve 47. minutě. Aleš Nešický si narazil míč se spoluhráčem a umístěným pokusem na přední tyč překvapil sokolovskou obranu a pro svůj celek obstaral vedení 3:1. Po hodině hry mohl rozhodnout Musiol, který utekl sokolovské obraně, ale místo střely ještě chtěl přihrát lépe postavenému spoluhráči, což se hostům nakonec vymstilo – přiběhl stoper Ondřej Ševčík a balón odkopl.

Sokolovským utíkal nemilosrdně čas a větší tlak domácích nepřicházel. Přesto dokázali snížit. V 75. minutě si na přesný Kosakův centr naskočil střídající Vojtěch Přeučil a jeho hlavička se od tyče odrazila za bezmocného Tomu. V závěrečných minutách se Baníku podařilo soupeře zatlačit a přišlo i kýžené vyrovnání. Po závaru před brankou Táborska zakončoval z malého vápna důrazný Ondřej Ševčík, který tím zajistil pro Sokolov první bod.

Oba týmy se nakonec rozešly smírně 3:3. Pro domácí první bod v sezóně, pro Táborsko nejspíše ztráta dvou, přesto Jihočeši zůstávají se třemi remízami neporaženi.