23.08.2017 | Radek Barkman | Zápas

Olympia okradla favorita, proti Českým Budějovicím získala bod

Foto: dynamocb.cz
Praha – V utkání 5. kola Fortuna národní ligy vyzval nováček soutěže FK Olympia rozjeté České Budějovice. Zápas sice divácky nenudil, ale na branku čekaly více než čtyři stovky diváků marně. Oba týmy se podělily po remíze 0:0 o bod a Pražané tak drží na Strahově dosavadní neporazitelnost.
bez branek
bez branek
83' Bareš
bez karet
Sestavy
Frydrych – Ruml, Opluštil, Žežulka, Frizoni – Vopat, Demeter (14. Verner), Maršálek, Liener, Katidis (79. Dordević) – Hejný (70. Bareš)
Na lavičce: Soukup, Duben, Kuťák, Novák
Trenér: Miloš Sazima
Křížek – Řezáč, P. Novák, Kladrubský, Helešic – Wermke (76. Pouček), Čavoš, Javorek, Pešek – Mashike Sukisa (86. Kadula), Táborský (64. Benát)
Na lavičce: Staněk, Havel, Moravec, Turyna
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Mikyska – Caletka, Podaný • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 425

Komentář

Utkání začalo ve slušném tempu, první velkou šanci si vytvořili hráči Olympie. Po centru z pravé strany se míč dostal na hranici pokutového území k Eriku Lienerovi, který ho z první napálil směrem na branku a rozezněl břevno. Pak se dirigentské taktovky chopili hosté. Táborskému chyběl k nebezpečnému zakončení krůček, Wermkeho ránu pak vyrazil Frydrych na rohový kop.

Asi největší šanci Dynama v první půli pak spálil Čavoš. Po výborné kombinaci na pravé straně, do níž se zapojilo přibližně pět hráčů Českých Budějovic, se míč dostal k Čavošovi, jehož rána z malého vápna byla jedním z domácích obránců sražena na rohový kop. S výsledkem pak nepohnula ani akce Peška s Táborským, proti němuž na poslední chvíli výtečně zasáhl Opluštil.

Ve druhé půli se domácí zlepšili, přesto však museli čelit dobré možnosti Wermkeho, který si obhodil Maršálka, ale z úhlu napálil míč jen do Frydrycha. Pak začali hrozit domácí. Po centru z levé strany zakončoval Hejný těsně vedle pravé tyče Křížkovy svatyně. Ke gólu pak nevedla na straně Olympie ani celá řada rohových kopů.

V poslední dvacetiminutovce přibylo vyložených šancí. Nejprve táhl nadějnou akci Liener a zpětnou přihrávkou oslovil Frizoniho, kterého ale vychytal Křížek. Na druhé straně se pak do centru z pravé strany opřel hlavou Kadula a trefil tyč. Na druhé straně ožila ofenzivní činnost příchodem Dordeviće. Ten ale v první šanci mířil nad, ve druhé pak prudkou ranou našel připraveného Křížka. Body se nakonec na Strahově dělily po výsledku 0:0. České Budějovice jsou díky tomu bodově srovnány s vedoucí Opavou.

Ohlasy trenérů

Miloš Sazima (FK Olympia): "Myslím si, že se utkání muselo divákům líbit. Ve druhé půli jsme navíc náš výkon zvedli. Hosté sem jeli s tím, že jsou vedoucím celkem tabulky a určitě chtěli vyhrát. My jsme měli motivaci dokázat, že jsme schopni hrát i se špičkovými mužstvy. Za bod jsme rádi a celkově jsme s bodovým ziskem v dosavadním průběhu soutěže spokojeni. Mrzí nás jen duel v Táborsku, kde jsme přišli o tři body, ale tady jsme zase jeden plusový dokázali uhrát. Věříme, že se nám do sestavy brzy vrátí také Richard Jukl."

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): "Věděli jsme, že to nebude jednoduché utkání. Soupeř mě v minulých kolech příjemně překvapil. I dnes hráli velice bojovně, nedali nám nic. My jsme navíc první půli prohospodařili, nakopávali jsme míče, místo abychom hráli po zemi. Druhá půle byla z obou stran nahoru dolů. Začali jsme tlačit a vypracovali jsme si také jasnou gólovku, kdy jsme ale dali tyč. Bod je spravedlivý, domácí si ho zasloužili a my nenavázali na výkon z Hradce Králové. Nechci se vymlouvat na to, že jsme hráli minulou neděli."