28.08.2017 | Josef Janda | Zápas

Táborsko se proti Frýdku-Místku dočkalo prvního vítězství

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor – Souboj šestého kola mezi Táborskem a Frýdkem-Místkem doputoval před televizními kamerami k jednoznačnému výsledku. Táborsko předvedlo zodpovědnou obranu, ke které přidalo řadu šancí. Na rozdíl od předchozích domácích zápasů je ovšem modrobílí dokázali velice rychle proměnit. Táborsko se uklidnilo už po deseti minutách, kdy se po skvěle zahraném rohu prosadil po přiťuknutí Jakub Navrátil. Ve druhém poločase se parádně z voleje trefil Aleš Nešický a účet zápasu uzavřel z penalty Zbyněk Musiol. Hosté z Frýdku-Místku se dostávali do gólovek jen stěží a nemohli pomýšlet na lepší výsledek. Táborsko zvítězilo 3:0.
10' Navrátil
49' Nešický
75' Musiol (pen)
bez branek
65' Navrátil
75' Biolek
Sestavy
Toma – Navrátil, Souček, Klusák, Kučera – Prošek, Nešický (90. M. Novák), Mršić (76. Blecha), Štohanzl, Kopřiva (66. Veselý) – Musiol
Na lavičce: Hell, Mácha, Kostka
Trenér: Roman Nádvorník
Buček – Švrček, Literák, Pielorz, Biolek – Willwéber (66. Velička), Ondráček, Šumský, Slaninka (46. Varadi), Krčula (76. Chvěja) – M. Kovařík
Na lavičce: Mihálek, Hamšík, Spasojevič
Trenér: Ladislav Krabec, Peter Venglarčík
Rozhodčí: Jílek – Mokrusch, Petřík • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1093

Komentář

Domácí se chtěli před televizními kamerami předvést a od úvodních minut předváděli pohlednou ofenzivní podívanou. Táborsko se dočkalo první trefy už v 10. minutě, kdy perfektně sehrálo rohový kop. Rozehrávku při zemi přiťuknul Jan Štohanzl na nabíhajícího kapitána Jakuba Navrátila, na jehož střelu byl gólman Buček krátký.

Druhý gól mohl přidat Nešický, kterého našel před brankou Prošek. Bohužel pro Táborsko dokázali hosté jeho pokus srazit na roh. Frýdecko-místečtí kontrovali svižnou akcí po levém křídle, kterou zakončil Martin Slaninka křižnou střelou těsně vedle.

Táborsko předvedlo i další zajímavé útočné akce, ovšem cestu do branky už najít nedokázalo. Velkou šanci zahodil deset minut před přestávkou Zbyněk Musiol, když se domácím naskytla možnost přečíslení. Místo přihrávky na vpravo nabíhajícího Štohanzla volil střelu, kterou ovšem Bučka nepropálil.

V závěru půle se hosté do žádné výraznější šance nedostali, a tak publikum bavil opět domácí Musiol. Míč mu spoluhráči prostrkali, až byl volný, jenže jeho pokus na poslední chvíli jeden z obránců srazil nad branku. Víc už toho fanoušci neviděli a týmy šly do kabin za stavu 1:0 pro Táborsko.

Po změně stran se na gól nečekalo vůbec dlouho. Už po čtyřech minutách se parádně do míče opřel Aleš Nešický a ranou z voleje poslal míč pod břevno. Dvoubrankové vedení nijak na apetitu domácího týmu neubralo.

Do druhé půle nastoupil v dresu hostů Adam Varadi, který o sobě hned dal vědět. Biolek ho hezky našel v šestnáctce, slabou střelou ovšem Tomu překvapit nemohl. Na domácí straně si vysloužil potlesk tribuny Aleš Nešický, když po obejití několika protihráčů poslal míč těsně vedle tyče.

Definitivní rozhodnutí přišlo čtvrt hodiny před koncem. Biolek přistrčil ve vápně k zemi Štohanzla a rozhodčí Jílek ukázal na penaltový puntík. Balon si vzal Zbyněk Musiol a ranou pod břevno doprostřed branky zvýšil na 3:0. Závěr utkání už si Táborští pohlídali a v klidu dokráčeli k  letošní premiérové výhře.

Ohlasy trenérů

Roman Nádvorník (FC MAS Táborsko): "Jsem rád, že se nám povedlo navázat na předchozí výkony a k tomu ještě bodovat. Je to fantastické, potřebovali jsme to. Mančaft má tvář, hrajeme útočně, tlačíme se do koncovky a konečně jsme to vyjádřili i bodově. Občas tam byla okénka, ale zaplaťpánhůh je soupeř nepotrestal."

Peter Venglarčík (MFK Frýdek-Místek): "Gratuluji domácím k zaslouženému vítězství. Náš výkon narušil první gól po standardní situaci, s tím se potýkáme delší dobu. Druhý gól byl pro nás fackou, ze které jsme se již nevzpamatovali. Máme problémy s koncentrací a osobní zodpovědností při bránění. Hledáme nějaký prostředek, jak to zlepšit."