27.08.2017 | Tomáš Secký | Zápas

Trápící se Varnsdorf doma remizoval s Vítkovicemi a zůstává poslední

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Mohl to být zlomový zápas pro trápící se celky ze dna tabulky před reprezentační pauzou. I tak by se dal nazvat duel mezi Varnsdorfem a Vítkovicemi, který branku nakonec nepřinesl. I přesto, že byli domácí celý zápas aktivnější, body se na severu Čech dělily. Oba celky se tak nadále nachází v sestupovém pásmu druholigového pořadí.
bez branek
bez branek
72' Bláha
78' Da Silva
28' Mrázek
39' Ožvolda
53' Cverna
90' Matěj
Sestavy
Samoel – Bílek, Zbrožek, Chlumecký, Beránek – Bláha, Kocourek – Durdević (74. Barac), W. Da Silva, D. Breda (54. Šulc) – Fenin (64. Kozma)
Na lavičce: Vaňák, Král, Rudnytskyy, Švantner
Trenér: Zdenko Frťala
Květon – Cverna, Matěj, Ožvolda, Mikula – Twardzik (90+2. Dramé), Hýbl, Mrázek (59. Fiala), Prajza (64. Szotkowski) – Honiš, Vasiljev
Na lavičce: Netolička, Bzirský, Pavelka
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Rejžek – Vlasjuk, Novák • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 842

Komentář

Hlavní sudí Pavel Rejžek odstartoval hvizdem v 17 hodin utkání mezi Varnsdorfem a Vítkovicemi. Domácí, jenž se nachází na posledním místě Fortuna národní ligy s jedním bodem, začali aktivně. Hned z úvodu zkusili dlouhý pas za obranu, pro míč si ale došel pozorný Květon. Vítkovičtí z protiútoku vytěžili faul. Následný centr Twardzika na zadní tyč našel opuštěného Cvernu, který byl ale v záklonu a střela z první mířila vysoko nad branku Samoela. V šesté minutě se šikovnou kličkou dostal do vápna Wesley Da Silva, nová posila Varnsdorfu, kde přihrávkou pod sebe hledal Fenina. Jeho pokus ale skončil mimo tři tyče.

První čtvrthodinu se Vítkovičtí téměř nedostali ke slovu a jen stěží se probojovali na polovinu soupeře. Ve 27. minutě přehnal své počínání v souboji Mrázek, jenž viděl první žlutou kartu v utkání. Poslední jmenovaný se však dostal do první vážnější akce zápasu. Mrázek se prodral do pokutového území, když se zbavil Chlumeckého, a zkusil vystřelit na zadní tyč. Jeho pokus ale na poslední chvíli zablokoval Beránek.

Ve 39. minutě tasil Rejžek druhou žlutou kartu v utkání. Na středu hřiště se míče ujal Da Silva, který byl faulován zezadu Ožvoldou. Jen o dvě minuty později měl na kopačce míč znovu Wesley Da Silva, který jej posunul na Kocourka. Ten předal Beránkovi a na následný centr na přední tyč si naběhl autor celé akce. Pokus z první levou nohou byl vytěsněn hostujícími obránci na rohový kop. V závěru prvního poločasu to ještě zkoušel Durdević. Centr letící na přední tyč jen těsně minul.

Do druhé půle vstoupili domácí stejně aktivně, ovšem chyběla potřebná přesnost a finální přihrávka. Tím se otevírala šance pro Vítkovice. Většina pokusů ale končila v zámezí. V 55. minutě zahrávali domácí rohový kop. Přetažený míč na zadní tyč našel hlavičku Chlumeckého. Ale i tomuto pokusu chyběla přesnost a Květon nemusel zasahovat. A práci neměl ani v 65. minutě, když Varnsdorf přesunul hru na druhou stranu hřiště, kde byl připravený Da Silva. Jeho průnik do vápna a střela z otočky ale neměla potřebné parametry.

Největší pozdvižení v zápase tak vyvolal požár plynové bomby v grilu nedaleko hrací plochy. Rozhodčí musel v 86. minutě přerušit hru a čekalo se na zásah hasičů. Varnsdorf se snažil po krátké pauze navázat na tlak, který měl před přerušením hry. Do šance se tlačil Kocourek, jeho střela byla ale zablokována. Mezitím domácí tribuna slavila příjezd čtvrtého hasičského auta na stadion. Nic dalšího se v utkání nestalo a tak si oba celky body rozdělily.