08.09.2017 | Libor Štěpán | Zápas

Hradec dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející duel s Vlašimí a drží kontakt s čelem tabulky

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – 7. kolo Fortuna národní ligy začalo soubojem tabulkových sousedů o to, který z nich zůstane v nejvyšších patrech soutěže. Hradec doma dosud v ročníku neprohrál, stejnou bilancí se však chlubila také Vlašim na hřištích soupeřů. Zápas sliboval zajímavou podívanou, avšak ta se 55 minut vůbec nekonala. Velmi opatrný průběh s minimem šancí hrozil nezáživností až do konce. Vše rozsekl vedoucí gól Středočechů ve druhém poločase, který paradoxně probudil dosud spícího favorita. Ten dokázal otočit zápas a zapsat třetí domácí vítězství v řadě.
67' Pázler
83' Žondra
58' Hašek
28' Čech
90' Pajer
13' Štochl
74' Vyhnal
90' Skopec
Sestavy
Ottmar – Mudra (65. Žondra), Čech, Nosek, Plašil – Schwarz, Zorvan (46. Šípek) – Martan, Vlkanova, Krátký – Pázler (88. Pajer)
Na lavičce: Lindr, Černý, Jirsák, Súkenník
Trenér: Karel Havlíček
Nguyen – Fotr (55. Hašek), Janda (55. Vyhnal), Mil. Kadlec – Piško, Skopec, J. Štochl, Tusjak, Vodháněl – Wiesner, Hadaščok
Na lavičce: Beník, Dudl, Penc, Plachý, Mara
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Lerch – Fišer, Poživil • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 1042

Komentář

Ačkoliv se proti sobě na hřišti postavily dva produktivní celky, dění na hřišti tomu vůbec neodpovídalo. Hra byla z obou stran velmi opatrná a založená na pozorné defenzívě. Útočné snahy byly mařeny velkým množstvím chyb, pokusy o individuální průniky pak skrz obranné valy neprorazily. Až v 15. minutě se Hradci podařil rychlý kontr po levé straně, Martan ideálně odcentroval do šestnáctky a Vlkanova hlavičkou pod břevno pořádně protáhl Nguyena, který však dokázal zasáhnout.

Tato akce domácí poněkud probudila. Východočeši zatlačili protivníka, avšak s výjimkou jedné střely a jednoho rohu si nic dalšího nevytvořili a Vlašim se po několika minutách vrátila zpět do hry. Hadaščok mohl zahrozit z přímého kopu, avšak neprostřelil zeď. Z podobné situace na druhé straně těsně minul branku Plašil. Ve zbytku prvního poločasu nadále dominovaly obrany, které spolehlivě zastavovaly útočné pokusy protihráčů tvořené převážně dlouhými nákopy a brankáři si mohli v příjemném podvečeru rozložit zahradní nábytek s kafíčkem a novinami.

Po změně stran si hosté vytvořili mírnou převahu, ze které vytěžili několik standardních situací a nakonec i vedoucí branku. O tu se v 58. minutě postaral první střelou Vlašimi mezi tyče v celém zápase Filip Hašek, který byl na hřišti pouhé dvě minuty. Trenéru Petru Havlíčkovi se podařilo výborné střídání.

První gól však Středočechům paradoxně uškodil, protože soupeře donutil zařadit vyšší rychlost. Votroci postupně přebrali otěže hry a během deseti minut dokázali vyrovnat. Není potřeba dlouho hádat, kdo se o to postaral. Jan Pázler vstřelil šestou branku Hradce v řadě, sedmou z posledních osmi a celkově v sezóně již devátou. A to je teprve sedmé kolo.

Domácím to však nestačilo a snažili se vybojovat všechny tři body. To se jim nakonec podařilo, neboť v pomyslném souboji trenérů Havlíčků se nenechal zahanbit ani Karel. Také on vymyslel výborné střídání a Libor Žondra překlopil v 82. minutě pomyslné misky vah na stranu domácích. Zbytek utkání si Východočeši pohlídali a minimálně do soboty se posunou na druhou příčku tabulky.