09.09.2017 | Věra Novotná | Zápas

Žižkov veze tři body z Frýdku-Místku

Foto: mfkfm.cz
Frýdek-Místek – V sedmém kole přivítal Frýdek-Místek na svém trávníku celek Viktorie Žižkov, který nepatřil v minulé sezoně k oblíbeným, neboť si vždy připsal všechny možné body. Šňůru vítězných zápasů protáhli Pražané i po tomto vzájemném duelu. Dvěma přesnými trefami v prvním poločase stanovili, jak se po závěrečném hvizdu ukázalo, konečné skóre a odvezli si všechny body.
bez branek
23' Bazal
28' Hašek
78' Biolek
85' Šumský
38' Kodeš
79' Engelmann
84' Bazal
Sestavy
Buček – Biolek, Literák, Pielorz, Švrček – Varadi, Willwéber (77. Spasojević), Šumský, Grussmann – M. Kovařík (46. Krčula), Chvěja (60. Ondráček)
Na lavičce: Mihálek, Hamšík, Jovovič, Velička
Trenér: Ladislav Krabec, Peter Venglarčík
Hrubeš – Šandera, Švejdík, Toml, Hašek – Kodeš, Bazal, Podrazký, Hurka (62. Čermák), Engelmann (81. Galuška) – Musa (74. Jelínek)
Na lavičce: Řehák, Pardubský, Stratil
Trenér: David Vavruška
Rozhodčí: Mikyska – Kubec, Melichar • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 718

Komentář

Hned od úvodních minut bylo jasné, kdo bude udávat tempo zápasu. Žižkov v prvních patnácti minutách víceméně nepůjčil svému soupeři míč, ba co víc, v 15. minutě se mohl radovat z první vstřelené branky. Vše začalo u rohového praporku, od nějž doputoval míč až k osamocenému Pavlu Haškovi, který se u zadní tyče nacházel nikým nehlídán. Balon si sice stihl zpracovat, následnou střelu však poslal těsně vedle brankové konstrukce.

Hosté ale v tlaku nepolevili a odměnou jim byla branka ve 23. minutě. Josef Bazal stál na konci rychlého protiútoku a tváří v tvář domácímu brankáři Bučkovi se nemýlil. Domácí však mohli ihned srovnat. Zakladatelem celé akci byl producent skvělých centrů Nikolas Šumský, který tentokrát našel Literáka, jehož hlavička ale zamířila mimo tři tyče. Domácí to muselo mrzet o to více, když o tři minuty později sledovali, jak se v jejich síti třepotá druhý gól Viktorie Žižkov.

Velmi rozvážnou kombinací se hosté dostali před vápno domácího celku. Centr Vojtěcha Šandery našel Pavla Haška, který hlavičkoval mimo dosah gólmana. Domácí celek však nesložil zbraně a ihned mohl snížit. Bohužel pro něj ani tentokrát akce brankou neskončila, neboť včas zasáhla obrana. Jako přes kopírák byla i další šance Frýdku-Místku. Šumského centr našel Literáka, jehož hlavička měla o mnoho lepší parametry než v prvním případě, ale tentokrát byl proti brankář Hrubeš.

I druhý poločas nabídl nespočet velmi povedených akcí a Hrubeš se v brance Žižkova měl co ohánět. Nepřekonali jej ale ani Grussmann, ani Ondráček a neuspěl ani Varadi. Ačkoliv druhá půle góly nepřinesla, diváci se museli dobře bavit. I přes veškerou snahu domácích hráčů putují body na konto Viktorie Žižkov.