16.09.2017 | Jan Hrabal | Zápas

Pardubice doma poprvé prohrály, Znojmu podlehly nejtěsnějším rozdílem

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Jedinou branku viděli fanoušci na pardubickém stadionu Pod Vinicí. Domácí tým nestačil na Znojmo, Jihomoravané zvítězili brankou Růska po hodině hry.
bez branek
61' Růsek
81' Řezníček
bez karet
Sestavy
Knobloch – Přibyl (39. Křapka), Piroch, Šejvl, Surzyn – Fusek (46. Rybička), Řezníček, Jeřábek, Fousek – P. Černý (84. Sokol), Ladra
Na lavičce: Hrnčíř, Kopřiva, Látal, Prosek
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Veselý – Helísek, Mezlík, Svozil, Cihlář – Machuča (75. Čereda), Mešaninov, Javůrek (84. Hladík) – Štrombach (46. Teplý), Šamánek, Růsek
Na lavičce: Koukal, Pospíšil, Malár, Njire
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Severýn – Černý, Novák • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 620

Komentář

První šanci utkání si vypracovali domácí, kdy Černý připravil míč pro Surzyna, ale ten z úhlu trefil Veselého a následná střela Fouska šla mimo branku. Po dvaceti minutách hry Pardubice zahrávaly trestný kop ze zajímavé pozice, neuspěly však.

Znojmo se postupně osmělovalo, ve 28. minutě už už zakončoval Šamánek, v rozhodující chvíli ale uklouzl. O chvíli později jeho hlavičku lapil domácí brankář. Hostující strážce zase musel vyrazit Fuskovu ránu v závěru první půle.

Aktivní Šamánek na sebe upozornil hned na začátku druhého poločasu, s jeho zakončení ale neměli domácí problém. Exznojemský Rybička se ukázal v červenobílém dresu v 54. minutě, z nadějné akce vybojoval pouze roh, který hostující obrana v klidu pokryla.

Po hodině hry se hosté dostali do vedení. Brankář Knobloch sice vyrazil první střelu hostí na břevno, ale na dorážku Antonína Růska nemohl stačit. Hned po obdržené brance pálil z otočky Pavel Černý, jeho střelu ale Znojmo srazilo na roh.

Pardubičtí fotbalisté v závěru vrhli všechny své síly do útoků, na branku soupeře letělo například čtrnáct rohových kopů, ale jejich náporu Znojmo odolalo a odvezlo si domů plný počet bodů. Hosté zvládli i dramatický závěr, kdy v nastavení vyrazil do útoku k zahrávanému trestnému kopu domácí brankář, na vyrovnání nestačila ani Sokolova střela v úplném konci.