16.09.2017 | Josef Janda | Zápas

Táborsko otočilo proti Ústí nad Labem zápas během čtyř minut

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor – Dlouho se zdálo, že fotbalisté Ústí nad Labem mohou pomýšlet na první letošní vítězství na hřišti soupeře. Nad Táborskem totiž vyhráli poločas, předváděli rychlou hru a domácí se k nebezpečné střele vůbec nedostali. Po změně stran ovšem hostům začala docházet šťáva. Tentokrát předvedlo rychlost Táborsko a zpřesnilo mušku. Zatímco do 68. minuty branku obstřelovalo, během čtyř minut zamířilo dvakrát přesně a otočilo na konečných 2:1. Honbu za vyrovnáním si v posledních minutách hosté zkomplikovali sami, když po dvou ostrých faulech během dvou minut přišli o vyloučeného Giliána.
68' Mysliveček
72' Musiol
36' Leibl
52' Klusák
88' Štohanzl
90' Nešický
75' Gilián
77' Gilián
82' Peterka
Sestavy
Toma – Hell, Navrátil, Klusák, Mysliveček (90+2. Blecha) – Kučera, Nešický, Štohanzl, Prošek, Mršić – Musiol
Na lavičce: Zadražil, Bong, Kopřiva, Vozihnoj, Kostka, Peterka
Trenér: Roman Nádvorník
Kotěra – Gilián, M. Richter, M. Zeman, Leibl – J. Peterka, D. Richter (74. Kacafírek), P. Pilík, Miskovič – Jindráček, Matějka
Na lavičce: Tvrdoň, Hudec, Procházka, Zoubek, Výborný
Trenér: Jiří Skála
Rozhodčí: Julínek – Podaný, Pečenka • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 683

Komentář

Úvodní minuty nabídly opatrný fotbal bez šancí na obou stranách. Když už se dral do zakončení Štohanzl, hosté mu na poslední chvíli míč ukopli. Jen o kousek vedle mířil chytrou střelou Mysliveček. Na straně Ústí se v 28. minutě dostal do tutovky Daniel Richter, když se snažil prosadit za táborskou obranou. V hodně stísněné pozici nakonec zakončil, ke smůle hostů skončil míč ale těsně vedle Tomovy tyče.

Jedinou gólovou situaci první půle nabídnula 36. minuta. Michal Leibl se dostal z dobré pozice v šestnáctce k zakončení a trefil se nechytatelně pod Tomovo břevno. Domácí publikum průběh těžce neslo a nehezky po hráčích pokřikovalo. Poločas zakončil pro Táborsko v první půli typickou nepřesnou střelou Nešický.

Po změně stran už se během několika minut situace obrátila. Táborsko bylo nebezpečné a toužilo po vyrovnání, čehož si všimli i povzbuzující fanoušci. Už po čtyřech minutách chybělo velice málo Musiolovi. Útočník Táborska ale z gólové pozice jen přestřelil branku. Nepřesnost v zakončení domácích potvrdil další střelou mimo Nešický.

Uběhla hodina hry a diváci si zakřičeli gól, jenže marně. Po zmatku před Kotěrou hlavičkoval do branky Musiol, ale rozhodčí odpískal Táborsku útočný faul. Gólu na 1:1 se Táborští dočkali po 68 minutách. To, co domácím chybělo, tedy přesnou střelu, předvedl František Mysliveček. Střelec vyrovnávací branky využil centru zleva a přízemní ranou k tyči nedal Kotěrovi šanci.

Hned po gólu se dral do slibné pozice Štohanzl, který nakonec nezakončil. Vzápětí hlavičkoval Musiol a domácí poprvé v utkání hosty výrazně zmáčkli. Už čtyři minuty po vyrovnání překlopilo Táborsko skóre ve svůj prospěch. Mršič se štěstím obešel jednoho z obránců, kterému nepomohlo ani přistrčení postupujícího Mršiče. Ten pak našel centrem hlavu Zbyňka Musiola, který hlavičkoval přesně.

Čtvrt hodiny před koncem si hosté honbu za vyrovnáním značně zkomplikovali. Patrik Gilián předvedl během dvou minut dva ostré zákroky a po dvou žlutých kartách musel po kartě červené ze hřiště pryč. V závěru utkání ještě v tutovce napálil Nešický míč do obránce, to už ho ale mrzet nemuselo. Táborsko porazilo Ústí nad Labem 2:1 a uhájilo před ním 11. místo.