17.09.2017 | Karel Milec | Zápas

Sokolov veze tři body ze Žižkova, o vítězství rozhodl už v první půli

Foto: František Borek (fkvz.cz)
Praha – Nedělní program osmého kola Fortuna národní ligy zahájilo střetnutí mezi Žižkovem a Sokolovem. Desátí Pražané se mohli v případě vítězství posunout blíže postupovým příčkám, sklonit se ovšem tentokrát museli před soupeřem, který si po výsledku 2:1 odvedl zpod televizního vysílače na západ Čech všechny body.
73' Podrazký (pen)
2' Přeučil
28' Kosak
60' Toml
74' Toml
20' Končal
51' Mejdr
65' Glaser
90' Machek
Sestavy
Hrubeš – Šandera, Čermák (39. Musa, 46. Galuška), Podrazký, Toml – Hašek, Bazal, Engelmann, Jelínek – Hurka, Švejdík (25. Pardubský)
Na lavičce: Řehák, Stratil, Volek
Trenér: David Vavruška
Bolek – Tůma, Končal (77. Jakub Dvořák II.), Machek, Hlavatý – Mejdr, Kosak (57. Provod), Glaser, Mráz – Přeučil (66. Dvořák), Strada
Na lavičce: Belaň, Ševčík, Rychnovský
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Rozhodčí: Slabý – Batík, Vitner • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1272

Komentář

Start vyšel Baníku Sokolov naprosto ukázkově! Ihned ve třetí minutě hosté vybojovali rohový kop, který hosté zahráli na malé vápno, kde Mráz posunul míč na Vojtěcha Přeučila, jenž se dokázal na zadní tyči probít k balónu a vsítil rychlou první branku hostů.

V osmé minutě mohli domácí hráči vyrovnat, jenže Bolek, který je v Sokolovu na hostování z Viktorie Plzeň, dokázal vytěsnit pokus Čermáka mimo tři tyče. Následně se začalo na hřišti více jiskřit, ve 20. minutě Končal přejel Švejdíka, rozhodčí poprvé tasil žlutou kartu. Ondřej Švejdík si ze souboje nejspíše odnesl zranění, následně ve 26. minutě musel být střídán Pardubským.

Absence Švejdíka se projevila hned ve 28. minutě, kdy Baník přežil rohový kop Viktorie. Následně se do rychlého protiútoku dostal Glaser, který v pokutovém území našel Jana Kosaka, jenž střelou z první nedal Hrubešovi šanci!

Další branka hostů mohla přijít hned záhy, ovšem Končal byl v obrovské šanci vychytán Hrubešem. Ve 40. minutě přišel na hřiště chorvatský Musa, jenže pobyl na něm jen do konce poločasu a musel střídat. Žižkovský celek tak nuceně velmi rychle vypotřeboval tři povolená střídání.

Na začátku druhého poločasu pokračoval zmar domácích, na hřišti byla k vidění spousta nepřesností. V 55. minutě mohl rozhodnout Kosak, který se dostal do rychlého brejku, ale následná střela vedle nemohla Hrubeše ohrozit. Poté přišla hluchá patnáctiminutovka, kde kromě dvou žlutých karet nebylo k vidění téměř nic.

Zajímavé momenty začaly přicházet až po sedmdesáté minutě, kdy si ve vápně Bazal našel přetažený centr, ale na Bolka si ani tentokrát domácí nepřišli. O minutu později byl po faulu ve vápně odpískán domácím pokutový kop, který si vzal na starost Miroslav Podrazký a zkušeně ho proměnil!

Další zajímavý moment přišel v 74. minutě, když Toml fauloval pronikajícího soupeře, který mohl postupovat sám na Hrubeše. Rozhodčí vytáhl pro Tomla žlutou kartu a jelikož už jednu měl, znamenalo to vyloučení. Pražané tak museli zbytek zápasu dohrávat v deseti.

Poslední velká šance byla k vidění v 89. minutě, když se Lukáše Provod zjevil zcela osamocen před Hrubešem, ale skákavý míč napálil vysoko nad. Žižkov již vyrovnat nestihl, takže si hosté z Baníku zcela zaslouženě odváží z Prahy cenné tři body, které znamenají posun tabulkou vzhůru – momentálně stačí na dvanáctou příčku tabulky. Žižkov zůstává na desátém místě.