25.09.2017 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec byl doma před kamerami bezzubý, Příbram rozhodla v prvním poločase

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Dohrávka devátého kola Fortuna národní ligy se uskutečnila v pondělní podvečer na východě Čech. Příbram letos nehraje podle svých představ, to Hradec se drží u špičky tabulky, ovšem v posledních dvou duelech mu to skřípalo, a toho si hosté byli moc dobře vědomi. Vše podstatné se odehrálo už v prvním poločase, ve kterém padly dvě branky, tedy jediné v utkání, a to do sítě domácích. Souboj vloni ještě dvou ligových celků tak ovládl ten ze středních Čech.
bez branek
7' Ayong
19' Kodr
62' Šípek
86' Martan
35' Tregler
63' Květ
Sestavy
Ottmar – Pajer, Čech, Plašil (46. Nosek), Knejzlík – Šípek, Zorvan, Schwarz (76. Shejbal), Martan – Žondra (46. M. Černý), Pázler
Na lavičce: Vízek, Krátký, Jirsák, Vlkanova
Trenér: Karel Havlíček
Boháč – Skácel, Tregler, Zápotočný, Kodr – Květ, Danoski (59. Tarczal) – Grajciar, Jandera (85. Kilián), Fantiš – Ayong (76. D. Černý)
Na lavičce: Kočí, Kvída, Vávra, Januška
Trenér: Josef Csaplár
Rozhodčí: Mikyska – Ratajová, Vlasjuk, Slabý • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 934

Komentář

Zápas začal dobrými příležitostmi na obou stranách, ani jeden celek však na úvod neskóroval. I když to tak úplně neplatilo, protože už v sedmé minutě dostal v další hostující šanci balón do vápna Karsten Ayong, jenž se před Ottmarem nenechal zastavit ani dvěma bránícími hráči a prosadil se na zadní tyč.

Vzápětí měl dobrou příležitost na vyrovnání Šípek, po centru Knejzlíka z levého křídla ale z malého vápna poslal balon jen nad branku, takže se domácí radovat nemohli. To naopak střelec úvodní branky dělal domácí defenzivě velké problémy. Toho sice Hradečtí už ubránili, jenomže nebezpeční byli pořád více hosté, kteří tak trochu zaslouženě šli do dvoubrankového trháku. Po rohovém kopu se do vzduchu vyhoupl na hranici malého vápna Marek Kodr, který vsítil hlavou povedenou branku.

Začátek druhé půle se začal nejprve vyvíjet lépe pro domácí, kteří přišli z kabin viditelně nabuzeni a rychle se snažili alespoň snížit. Z úvodního tlaku však byla nejnebezpečnější nakonec neúspěšná střela hostující Danoského, jenž se snažil prosadit po rychlém přečíslení do otevřené obrany Hradce. Ten se ale přeci jenom následně prokombinoval také do značné příležitosti. Po prudkém centru Martana se však ve vápně nedokázal prosadit nabíhající Pázler, ani skluzující Šípek.

Od druhého poločasu se na hřišti v domácím dresu objevil i Milan Černý, který byl po celou druhou půli hodně aktivní a dvakrát prudce střílel, poprvé ale netrefil branku a jeho druhý pokus zase zamířil těsně vedle. Domácím se tak nepodařilo dostat ani ke snížení a Příbram si tudíž bezpečně dokráčela ke třem bodům.