09.10.2017 | Filip Lefenda | Zápas

Olympia otočila dohrávku s Frýdkem, tři body si zajistila gólem z 89. minuty

Foto: mfkfm.cz
Frýdek-Místek – Odložené utkání 9. kola Fortuna národní ligy obstaraly v pondělí týmy Frýdku-Místku a pražské Olympie. Domácí šli zásluhou Kovaříka krátce po začátku do vedení, hosté ale dokázali výsledek otočit. Nejprve srovnal hlavou Rothe, minutu před vypršením čisté hrací doby pak šokoval Stovky Opluštil. Nováček soutěže se tak posunul do první poloviny tabulky na sedmé místo, navíc má stále ještě jeden zápas k dobru. Frýdek-Místek zůstává čtrnáctý jen bod nad sestupující příčkou.
8' Kovařík
38' Rothe
88' Opluštil
43' Biolek
53' Šumský
84' Slaninka
87' Literák
48' Rothe
73' Liener
Sestavy
Buček – Biolek (77. Krčula), Literák, Pielorz, Švrček – Willwéber, Ondráček (90. Velička) – Grussmann (60. Bilić), Šumský, Slaninka – M. Kovařík
Na lavičce: Mihálek, Hamšík, Jovovič, Chvěja
Trenér: Josef Petřík
Soukup – Frizoni, Rothe, Opluštil, Žežulka – Liener (73. Vopat), Katidis, Ruml (90+1. Kuťák), Verner – Hejný (56. Dordević), Jukl
Na lavičce: Frydrych, Duben, Bareš
Trenér: Miloš Sazima
Rozhodčí: Matějček – Poživil, Petřík • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 342

Komentář

Na úvodní branku nečekaly necelé čtyři stovky přítomných nijak dlouho. Už v 8. minutě chyboval jeden z hostujících hráčů, který chtěl hlavou vrátit míč brankáři Soukupovi. Balon ale postrádal potřebnou razanci, takže se jej zmocnil Marián Kovařík, který následně obešel gólmana a premiérovou trefou v sezóně otevřel skóre pondělní dohrávky.

Aktivnější byli v dalším průběhu poločasu hosté, vážnější možnost ke srovnání si vypracovali po půlhodině hry. Ve vápně se dostal k míči Žežulka, který si dokázal poradit s frýdeckomísteckým obráncem, ne však s brankářem Bučkem, který jeho nebezpečný pokus dokázal reflexivně vyrazit. O devět minut později už snaha pražského nováčka v trefu vyústila. Po přetaženém centru z rohového kopu přišla další vzdušná přihrávka, do které se zavěsil Petr Rothe a nedal tentokrát Bučkovi nejmenší šanci.

Druhá polovina zápasu začala obrovskou možností Kovaříka. Ten se po šikovném průniku Šumského zjevil sám před Soukupem, svůj druhý gól v utkání ale odmítl, když trefil pouze nohu brankáře Olympie. Kovařík byl také u nebezpečné akce z 65. minuty. To převzal dalekonosné autové vhazování Pielorze, míč však následně předal pod sebe lépe postavenému Ondráčkovi. Posledně jmenovaný zvolil místo razance technické zakončení, to mu ale vůbec nevyšlo.

A tak přišla pouhou minutu před koncem čisté hrací doby studená sprcha. Na Katidisův centr si na druhé straně hřiště naskočil Marek Opluštil a umístěnou hlavičkou zajistil export bodů do hlavního města. Valcíři se snažili v nastavení zachránit alespoň bod, s přímým kopem si však hosté poradili, následný roh pak vyústil v útočný faul.

Olympia si tak v tabulce Fortuna národní ligy polepšila na sedmou pozici, Frýdek-Místek zůstává po kruté prohře nadále jen bod nad sestupovou propastí.