24.09.2017 | Petr Frömel | Zápas

Znojmo otočilo nepříznivé skóre a slaví čtvrtou výhru v řadě

Foto: Libor Duchoň (Regionální týdeník Znojemsko)
Znojmo – Zápas s Táborskem nezačal pro domácí Znojmo příliš dobře, hosté se po zhruba deseti minutách dokázali střelecky prosadit. Znojemští však poměrně rychle našli odpověď a ve druhém poločase strhli vedení na svoji stranu. Těsný výsledek pak uhájili až do závěrečného hvizdu.
20' Teplý
68' Štrombach
11' Nešický
60' Lacko
57' Kučera
88' Hell
Sestavy
Veselý – Mezlík, Svozil, Javůrek (75. Hladík), Mešaninov – Cihlář, Lacko, Helísek – Šamánek, Růsek (58. Štrombach), Teplý (85. Čereda)
Na lavičce: Koukal, Pospíšil, Machuča, Njire
Trenér: Jiří Balcárek
Toma – Hell, Klusák, Mysliveček (74. Blecha), Navrátil – Nešický, Kučera, Štohanzl, Prošek, Mršić – Musiol
Na lavičce: Zadražil, Bong, Kopřiva, Vozihnoj, Peterka
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Dubravský – Dresler, Lakomý • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 565

Komentář

Úvodní minuty se nesly v opatrném duchu, první střelu na bránu obstaral Mršić v 7. minutě a Veselý musel zasáhnout. V 11. minutě se skóre měnilo poprvé, Aleš Nešický si po rohovém kopu míč zpracoval, naběhl na pravou stranu a vystřelil ke vzdálenější tyči, kam Veselý nedosáhl. Pro Znojmo mohlo být ještě hůř, když v 18. minutě po pěkné kombinaci střílel po zemi k levé tyči opět Nešický, tentokrát byl znojemský gólman na místě. 

O dvě minuty později přišlo vyrovnání, Šamánek pronikl na levé straně do pokutového území, přihrál na střed, kde stál nehlídaný Jakub Teplý, jenž překonal gólmana Táborska střelou do protipohybu. Pak se dlouho nic nedělo, až v 35. minutě Růsek v dobré pozici střílel jen do protihráče, krátce na to už musel Toma zasahovat, když jej pořádně protáhla Javůrkova nenápadná střela.

Druhá půle začala chybou domácího brankáře, jenž rozehrál pouze k Mršićovi, hosté se dostali do přečíslení, ovšem dotyčný hráč místo přihrávky volil střelu a minul vzdálenější tyč. Byla to v podstatě jediná velká šance Táborska ve druhém poločase. 

To Znojmo se osmělilo víc, Teplého obrovské šance však skončily nezdarem, když se znojemský útočník dvakrát ocitl tváří v tvář brankáři a dvakrát jej gólman hostů vychytal. V 68. minutě se už jihomoravská střídačka mohla radovat, Znojmo v ní rozebralo soupeřovu obranu, míč si vzal na kopačku David Štrombach a tvrdou ranou do pravého horního rohu soupeřovy brány poslal svůj tým do vedení. 

Domácí mohli náskok ještě navýšit, Teplý dokázal Tomu překonat, ovšem toho na brankové čáře zastoupil jeden ze spoluhráčů, Štrombach pro změnu hezky kličkoval pokutovým územím, ale ve finále mířil slabě po zemi jen do připraveného gólmana. Znojmo poté už víceméně jen hlídalo svůj náskok, za zmínku snad ještě stojí pokus Lacka z hranice pokutového území, jenž skončil v rukavicích brankáře Táborska.