01.10.2017 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašimský Vyhnal skolil dvěma góly Ústí nad Labem

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi se radují z dalšího domácího vítězství. Tentokrát svěřenci trenéra Petra Havlíčka přehráli Ústí nad Labem. Klíčovým mužem utkání byl domácí kanonýr Pavel Vyhnal, který se nejprve trefil ukázkově z přímého kopu a posléze vedení pojistil z penaltového puntíku. Severočeši dokázali po změně stran snížit na rozdíl branky, více toho ale ve Vlašimi nestihli. Sellier & Bellot má tak v tabulce přesně dvojnásobný počet bodů - šestnáct - než Ústí.
28' Vyhnal
38' Vyhnal (pen)
51' Gilián
63' Hašek
83' Skopec
27' Šnirc
29' Výborný
37' Kotěra
Sestavy
Nguyen – Piško, Wiesner, J. Štochl, Tusjak – Vodháněl, Janda (79. Mil. Kadlec), Hašek (70. Mara), Skopec – Fotr (67. Jeslínek), Vyhnal
Na lavičce: Beník, Dudl, Penc, Plachý
Trenér: Petr Havlíček
Kotěra – L. Vaněk, Pimpara, Gilián, M. Richter – D. Richter (46. Miskovič), J. Peterka, Šnirc (76. Leibl), Matějka – P. Výborný (46. D. Procházka), M. Zeman
Na lavičce: Tvrdoň, Martykán, Pilík, Zoubek
Trenér: Jiří Skála
Rozhodčí: Ginzel – Vodrážka, Hock • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 645

Komentář

Na domácí utkání byla Vlašim dobře naladěna a již v první desetiminutovce to na stadionu v Kollárově ulici pořádně zahučelo, a to hned dvakrát. Nejprve při šanci Filipa Haška. Syn bývalého trenéra Vlašimi se prokličkoval do vápna, ale přesné zakončení mu zhatil velký úhel. Podobně si počínal i aktivní Pavel Vyhnal, který se zjevil sám před brankářem, ale ve velkém úhlu dokázal nastřelit pouze jeho hrudník.

Poté se hra ustálila a oba celky se snažily postupnými útoky najít recept na obranu soupeře. Marné dobývání obranných řad nakonec ukončil domácí tým. Ve 28. minutě se k rozehrání přímého kopu postavil Pavel Vyhnal a ukázkovou ranou pod břevno rozjásal fanoušky poprvé. Domácí útočník byl při chuti a za nedlouho postupoval sám na branku. Brankář Kotěra byl již překonán, ale ještě zatáhl za záchranou brzdu. Následný pokutový kop sám Pavel Vyhnal proměnil v druhou branku svého celku.

Druhý poločas domácí moc šťastně nezačali. Hosté po dvojitém střídání hráli velmi aktivně a po pěti minutách přišla odměna. Patrik Gilián uklidil hlavou do sítě ukázkový centr a opět bylo o co hrát. Vlašim se dlouhou dobu nemohla dostat zpět do zápasu a Ústí nad Labem stále hrozilo svou aktivitou. 

Vlašim nakonec postupem času přeci jen svou hru dokázala zlepšit a držet si soupeře více od těla. Pojistku mohl přidat Ladislav Janda, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel, a ani další velká šance domácího výběru brankou neskončila. Ve Vlašimi tak bylo o zábavu postaráno až do samého konce. 

V 83. minutě napřáhl Pimpara a minutu po něm to zkusil i Procházka, ale oba hostující borci zamířili těsně vedle. Neúspěšný byl i domácí Vodháněl, kterého výborně vychytal Kotěra. Nervózní konec zápasu nakonec změnu skóre nepřinesl a Vlašim tak uhájila výhru 2:1.