01.10.2017 | Tomáš Secký | Zápas

Sokolov ve Varnsdorfu udržel těsné vedení, odváží si tři body

Foto: fksokolov.cz
Varnsdorf – Městský stadion Kotlina hostil zápas týmů z druhé poloviny tabulky Fortuna národní ligy. Byť domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně, body nakonec putují do Sokolova. Rozhodující situace nastala ve 36. minutě, když za obranu pronikl Končal a prostřelil Samoela. Sokolovští tak poskočili na desáté místo v tabulce, zatímco Varnsdorf je stále předposlední.
bez branek
37' Končal
57' Bláha
90' Bílek
53' Hlavatý
66' Mejdr
Sestavy
Samoel – Bílek, Cennerazzo, Zbrožek, Zieris – D. Breda, Bláha (57. Kocourek), Dordič (70. Rudnytskyy) – Durdević, W. Da Silva, Klobása (80. Šulc)
Na lavičce: Vaňák, Král
Trenér: Zdenko Frťala
Bolek – Mejdr, Mráz, Strada, Tůma – Dvořák, Jakub Dvořák II. (83. O. Ševčík), Přeučil (64. Provod), Kosak, Hlavatý – Končal (75. A. Ševčík)
Na lavičce: Belaň, Rychnovský
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Rozhodčí: Klíma – Ratajová, Melichar • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 653

Komentář

Fotbalisté FK Varnsdorf potřebovali nutně vyhrát, neboť se před desátým kolem nacházeli na předposledním místě tabulky Fortuna národní ligy. Mizérie však pokračuje i nadále. Prvního vítězství se totiž nedočkali ani tentokrát a zůstávají na sestupové pozici s pěti body.

Přitom utkání začaly oba týmy aktivně. Během prvních patnácti minut se zrodily šance na obou stranách. Hned v páté minutě pálil z velkého vápna hostující Kosak. Pozorný Samoel ale svůj tým podržel. Jen o sedm minut později se mohli radovat domácí. Breda se postavil k přímému kopu a vyslal tvrdou střelu do horního rohu. Skvělý zákrok ale předvedl brankář Bolek, který se vytáhl a konečky prstů odvrátil míč do zámezí.

Domácí měli v první půli mírnou převahu, hostující obrana ale nepustila Varnsdorf do vážnější šance. Bílkova střela z dvacáté třetí minuty skončila v náruči Bolka. A tak ve 36. minutě udeřil Sokolov. Varnsdorfští špatně zahráli ofsajdovou situaci, za obranou se osamocen zjevil Matěj Končal a ten s přehledem prostřelil Samoela.

Po změně stran už se Sokolov pouze bránil a do další vážnější akce se nedostal. Tlak domácích v druhé půli ale ovoce nepřinesl a trápení v koncovce pokračovalo i nadále. S ubíhajícími minutami se na hřišti přitvrdilo a hlavní sudí Klíma udělil celkem čtyři žluté karty, dvě na každé straně. Varnsdorf si tak za poslední čtyři utkání vysloužil celkem čtrnáct žlutých a tři červené karty. Dle slov Pavla Horvátha, trenéra hostů, odehrál Sokolov nejhorší utkání podzimu, i přesto si ale ze Šluknovského výběžku odváží tři body.