14.10.2017 | Dominik Rejthar | Zápas

Pardubice porazily Vlašim a přiblížily se čelu tabulky

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Fotbalisté Pardubic navázali na vítězství proti Táborsku v domácím prostředí, kde zdolali Vlašim. O výsledku zápasu rozhodl první poločas, kdy Východočeši vsítili obě své branky. Bodově se tak dotáhli na vedoucí duo Opava – České Budějovice, to však má své zápasy v 11. kole teprve před sebou.
8' Petráň
35' Ladra
bez branek
27' Jeřábek
32' Petráň
90' Sokol
23' Piško
32' Štochl
55' Wiesner
88' Fotr
Sestavy
Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Surzyn – Ladra, Jeřábek, Řezníček, Fousek (63. Sokol) – Petráň (88. Rybička), P. Černý (75. Mužík)
Na lavičce: Hrnčíř, Přibyl, Fusek, Prosek
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Nguyen – Piško, Wiesner, J. Štochl, Tusjak – Vodháněl, Janda, Hašek, Mil. Kadlec (70. Jeslínek) – Fotr, Hadaščok
Na lavičce: Beník, Penc, Plachý, Mara
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Houdek – Kožár, Podaný • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 718

Komentář

Pardubice vstoupily do zápasu na jedničku, když se hned po osmi minutách hry ujaly vedení. Křapka našel svým pasem ve vápně Michala Petráně, jenž střelou o tyč překonal gólmana Nguyena. 

Vlašim proto musela dotahovat a k vyrovnání neměla daleko. Hadaščok nabil Vodhánělovi, jehož pumelice orazítkovala břevno domácí svatyně. Udeřilo proto, jak to bývá, na druhé straně. Slabší chvilku si vybral gólman Ngueyen, který neodhadl dlouhý balon a slabou hlavičkou nahrál pouze pardubickému Tomáši Ladrovi, jenž uklidil balon do prázdné svatyně.

Po změně stran měl na hlavě třetí branku svého týmu Petráň, nicméně tentokrát se zaskvěl ve svém teritoriu vlašimský gólman. 

Hosté se do koncovky příliš nedostávali, případně narazili na brankáře Knoblocha, který zneškodnil tutovku Štochla po standardní situaci. Pardubičtí si v poklidu udržovali své vedení a došli si pro tři body.