21.10.2017 | Martin Pištora | Zápas

Příbram přečkala šance ústecké Army a nakonec ji čtyřmi brankami rozstřílela

Foto: fkpribram.cz
Příbram - Pokračování Fortuna národní ligy se v sobotu odehrálo v Příbrami, která v minulém kole překvapivě prohrála na hřišti do té doby posledních Vítkovic. Středočeši tentokrát na svém stadionu přivítali Ústí nad Labem, kterému se v letošní sezóně nedaří a před zápasem se nacházelo až na čtrnácté příčce. Příbram ve výkonnostně vyrovnaném utkání dokázala zvítězit, a to i přesto, že v prvním poločase mělo více šancí Ústí. Svěřenci kouče Csaplára nakonec předvedli čtyřgólovou kanonádu a triumfovali přesvědčivým výsledkem 4:0.
64' Danoski
71' Januška
73' Ayong
79' Ayong
bez branek
26' Danoski
75' Januška
43' Pimpara
Sestavy
Boháč – Skácel, Tregler, Kodr, Zápotočný – Kilián (57. Květ) – Grajciar (77. Průcha), Danoski, Fantiš – Jandera (53. Januška), Ayong
Na lavičce: Kočí, Kvída, Tarczal, Černý
Trenér: Josef Csaplár
Tvrdoň – L. Vaněk, Pimpara, M. Richter, Šnirc – J. Peterka, Gilián (60. Matějka), Leibl, D. Richter (69. Miskovič) – Jindráček, M. Zeman
Na lavičce: Kotěra, Pilík, Procházka, Kacafírek, Výborný
Trenér: Jiří Skála
Rozhodčí: Marek – Melichar, Polák • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 1382

Komentář

V sobotním utkání domácí Příbram potřebovala napravit zaváhání z minulého kola, kdy prohrála ve Vítkovicích. K zápasu také přistoupila velice aktivně. V prvním poločase držela míč na svých kopačkách, ale scházelo ji to nejdůležitější. Finální přihrávky nepřicházely z kopaček aktivního Danoskiho ani Grajciara. Naopak hosté se do šancí dostávali. V prvním poločase měli slibnou možnost Leibl a Gilián, ale ani jeden z hostujících hráčů nedokázal tváří v tvář brankáři Boháčovi trefit branku. 

Zatímco první poločas příliš mnoho velkých šancí nenabídl, druhá polovina zápasu byla jiná. Příbram zprvu čekala na skulinky v obraně Ústí, ty však nepřicházely. První dobrá šance druhého poločasu tak přišla na straně Severočechů, Marek Richter ale balon nasměroval jen do brankáře Boháče, který ho skvěle vytěsnil na rohový kop.

Nedáš-dostaneš pak platilo i v tomto utkání. V šedesáté čtvrté minutě dostal krásnou přihrávku před branku osamocený Zoran Danoski a nezbývalo mu nic jiného než uklidit míč za Tvrdoňova záda. Tento gól zvedl pomyslná stavidla a domácí Příbram začala úřadovat. Roman Květ se sám před brankou ještě neprosadil. Když však dostal Jiří Januška krásnou přihrávku přímo na hlavu, mohli se jít černozelení radovat podruhé. Prakticky vzápětí to již bylo o tři branky. Karsten Ayong získal míč na útočné polovině a své sólo bez problému přesně zakončil.

Tato branka byla pro Ústí nad Labem smrtící a bylo prakticky po zápase. Příbrami to však nestačilo a Karsten Ayong po přihrávce Skácela přidal svou druhou branku. V závěru utkání se domácímu týmu navíc naskytla příležitost pokutového kopu, střelu Rudolfa Skácela ovšem hostující brankář Tvrdoň dokázal vytěsnit mimo branku.

Zápas skončil jasným vítězstvím domácí Příbrami. A to i přesto, že to po prvním poločase tak nevypadalo. Díky tomuto triumfu se Středočeši posunuli na pátou příčku druholigové tabulky, zatímco hosté z Ústí zůstávají stále čtrnáctí.