21.10.2017 | Ondřej Novotný | Zápas

Hradec se i nadále trápí. Doma ho šťastnou brankou porazil Sokolov

Foto: fchk.cz
Hradec Králové - 12. kolo Fortuna národní ligo přineslo i duel na východě Čech. Hradec Králové přivítal na již rekonstrukcí vonícím stadionem Sokolov, který věděl, že by nemusel nazpět odjíždět s prázdnou. Hradeckým se totiž v posledních zápasech vůbec nedaří podle představ, což se potvrdilo i v sobotu odpoledne, jelikož hosté si na zpáteční cestu přibalili plný počet bodů.
bez branek
50' Kosak
88' Schwarz
6' Strada
38' Kosak
Sestavy
Ottmar – Pajer, Nosek, Bederka, Knejzlík (65. Súkenník) – Schwarz, M. Černý, Vlkanova – Martan (65. Miker), Pázler, Šípek (77. Zorvan)
Na lavičce: Lindr, Krátký, Mudra, Jirsák
Trenér: Karel Havlíček
Bolek – Strada, O. Ševčík, Mráz, Mejdr – Kosak, Machek, Jakub Dvořák II., Končal (81. Rychnovský) – Přeučil (73. Provod), A. Ševčík (61. Dvořák)
Na lavičce: Belaň, Hlavatý
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Rozhodčí: Dubravský – Vodrážka, Lakomý • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 617

Komentář

Začátek utkání přinesl dobrou příležitost hostů, a to když střílel Kosak. Ten vyslal zpoza vápna pořádně prudkou střelu, Ottmar ale zasahovat nemusel, jelikož balon prošel těsně vedle tyče. Po chvilce se k míči dostal zase domácí Pázler, jenž vyslal taktéž hodně svižný projektil, se kterým si Bolek poradil jen za cenu vyražení před sebe. A právě z této situace málem byla úvodní branka, protože Ondřej Ševčík se snažil tak vehementně dostat míč pryč, až napálil spojnici na vlastní brance! 

První polovina hry toho jinak moc zajímavého nepřinášela, snad jen uzemní převahu domácích, kteří i více drželi balon na svých kopačkách. Na nic výraznějšího však nedošlo, a to ani když se balon dostal po ose Knejzlík - Bederka - Vlkanova na Černého, jenž však patou kulatý nesmysl mezi tři tyče nepropasoval. 

Úvod druhé půle byl v režii Hradce, který chtěl viditelně jít rychle do vedení. Svoji hru totiž skutečně hodně vysunul směrem dopředu a hrál trochu i na riziko. Jenomže potřebné, vedoucí branku, to nepřineslo, takže se ke slovu dostal Sokolov. Jeho brejkovou situaci zastavil vedle vápna domácí celek jen za cenu faulu, po kterém následoval přímý kop ze zajímavé pozice. Ten rozehrával Jan Kosak, tedy hráč, který byl pár sezon nazpět v Hradci na testech, a překvapil snad všechny na hřišti, když balón procpal mezi levou tyčkou a Ottmarem do branky - 0:1! 

Pro Hradecké mohlo být ještě hůře o pár chvilek později. Za posledního bránícího hráče totiž propadl balon opět na Kosaka, který tentokrát šel sám na branku, Ottmar ho ale na hranici velkého vápna fantasticky vychytal! Poté už byla územní převaha zpět na straně Východočechů, kterým upřít snaha rozhodně nešla. Chyběla jim ale více koncovka, která, když přišla, nebyla dostatečně přesná, nebo vůbec nemířila na branku. Sokolov se tak mohl radovat z hodně cenného vítězství!