21.10.2017 | Jakub Kudláč | Zápas

V Třinci se schylovalo k remíze. Domácí Kateřiňák ji však proti Pardubicím v nastavení odmítl

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Třinec - Ve 12. kole Fortuna národní ligy na půdu Třince přijely Pardubice. Ty sice v úvodu utkání byly lepším celkem, své možnosti však neproměnily. Domácí díky brance v nastavení druhé půle zvítězili 1:0 a bodovali tak pošesté z posledních sedmi zápasů. Svého sobotního soupeře navíc přeskočili v tabulce.
90' Kateřiňák
bez branek
59' Bedecs
66' Reintam
88' Kopřiva
Sestavy
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Ižvolt (89. Joukl), R. Vaněk, Kateřiňák, Šumbera – Juřena (90. Hošek)
Na lavičce: Adamuška, Celba, Velner, Janošík, Masař
Trenér: Jiří Neček
Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Surzyn – Ladra, Prosek (83. Kopřiva), Řezníček, Fousek (75. Sokol) – Petráň, P. Černý (59. Mužík)
Na lavičce: Hrnčíř, Přibyl, Fusek, Rybička
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Rozhodčí: Matějček - Antoníček, Dresler • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 473

Komentář

Úvod zápasu patřil jednoznačně hostům z Pardubic. Již ve druhé minutě se za obranu Třince dostal Fousek, Palečka ale prostřelit nedokázal. Ospalého začátku domácích mohl pouze o minutu později využít Petráň, třinecký gólman byl ale opět úspěšnější.

Dva perfektní zásahy Palečka Třinecké probraly. Ti vyrovnali hru a až do 32. minuty se hrálo převážně mezi vápny. Poté ale domácí opět dvakrát chybovali v obraně. Tentokrát po střele Petráně na brankové čáře zasáhl obránce Reintham, o minutu později si hlavičku Černého pokryl už sám Paleček.

Ke konci půle mohli skórovat i domácí: Nejdříve po centru Ižvolta pálil Juřena, podobně ale jako o chvíli později po centru z druhé strany od Kateřiňáka trefil jen Knoblocha. A ani do třetice branka k vidění nebyla, Ižvoltově ráně chyběl kousek, aby se vměstnala do brány.

Ve druhém poločase šancí ubylo. Po rohovém kopu mohl skóre otevřít po hodině hry Prosek, jeho rána ale minula třineckou branku. Na druhé straně Janoščín nabil Ilkovi, i on ale mířil nepřesně.

Rozuzlení tak přišlo až v poslední možný moment. Ve druhé minutě nastavení domácí zahrávali přímý kop, kterého se chopil Jiří Kateřiňák. Jeho střelu nedokázal nikdo tečovat, o to překvapivější ale celá situace byla pro gólmana Pardubic. Míč doletěl až do sítě, Třinec tak bere tři body.