28.10.2017 | Dominik Rejthar | Zápas

Perfektní obrat! Pardubice otočily třemi góly duel s Varnsdorfem

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Ještě na začátku druhého poločasu prohrávaly Pardubice v domácím prostředí s Varnsdorfem o dvě branky, následně ale zmobilizovaly své síly a třemi brankami přetočily vývoj zápasu ve svůj prospěch. Východočeši jsou proto nadále v kontaktu s čelem tabulky.
58' Křapka
61' Petráň
88' Piroch
28' Durděvič
56' Breda
35' Ladra
67' Surzyn
82' Řezníček
89' Ladra
bez karet
Sestavy
Knobloch – Křapka, Piroch, Surzyn, Prosek – Ladra, Jeřábek, Řezníček, Fousek (74. Sokol) – P. Černý (69. Kovář), Petráň (90+2. Kopřiva)
Na lavičce: Šmíd, Přibyl, Fusek, Rybička
Trenér: Jaroslav Novotný
Porcal – Zieris, Král, Chlumecký – Rudnytskyy, Kocourek, Durdević, Bílek, Dordič (79. Fenin) – D. Breda (67. Barac) – Zbrožek
Na lavičce: Vaňák, Kozma, Šulc, Švantner
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Dubravský – Batík, Dohnálek • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 615

Komentář

Úvod zápasu nabídl opatrnou bitvu z obou stran. Dlouhou dobu to nevypadalo na to, že by se mohlo v prvním poločase měnit skóre zápasu, ale vše se změnilo po chybě pardubického obránce Pirocha. Po špatné rozehrávce stopera Východočechů Varnsdorf vyrazil do rychlého brejku, který se štěstím využil Fahrudin Durdevič, jehož tečovaná střela přelobovala gólmana Knoblocha.

Po změně stran bylo ještě veseleji na hostující straně. David Breda si dobře naběhl mezi obránce, kam se štěstím doputovala přihrávka, a v tváří tvář pardubickému gólmanovi nezaváhal. Domácí tým ovšem zbraně nesložil a přispěchal s bleskovou odpovědí. Centr od rohového praporku přistál přesně u Antonína Křapky, jenž se z blízkosti nemýlil.

Vstřelená branka domácí celek probudila a brzy přišlo srovnání. Po Černého akci se míč odrazil ke zcela volnému Michalu Petráňovi, který ve vápně bez potíží poslal balon za záda brankáře Porcala. Nažhavené Pardubice pokračovaly v tlaku a otočit zápas mohly už po šanci Proska, jenž nicméně netrefil zařízení.

Domácí mužstvo přesto nakonec vstřelilo kýženou třetí branku. Jiří Piroch si v závěru naběhl do vápna na parádní centr ze strany a hlavou nekompromisně zavěsil. V závěru sice ještě dostal po druhé žluté kartě červenou pardubický Ladra, ale Varnsdorf už neměl síly ani čas na vyrovnání.