28.10.2017 | Josef Janda | Zápas

Jihočeské derby vítěze nenašlo, blíže mělo ke třem bodům Táborsko

Foto: dynamocb.cz
Tábor – Jihočeské derby mezi Táborskem a Dynamem České Budějovice vítěze nepřineslo. Domácí Táborsko si vytvořilo nespočet šancí, nedokázalo však zamířit do černého. Nejblíže brance byl dvanáct minut před koncem Nešický, když poslal míč do tyče. V první půli hlavičkoval Hell z malého vápna nad branku. První Dynamo zůstalo za očekáváním a k vážnějšímu ohrožení Tomovy branky se nedostalo. Remíza 0:0 je nakonec ziskem pro Dynamo, které udrželo v druholigových zápasech s Táborskem neporazitelnost.
bez branek
bez branek
bez karet
76' Řezáč
80' Novák
Sestavy
Toma – Hell, Klusák, Prošek, Souček – Blecha (85. Mysliveček), Štohanzl, Nešický, Kopřiva (90. Essomba), Mršić – Musiol
Na lavičce: Zadražil, Bong, Veselý, Vozihnoj, Peterka
Trenér: Roman Nádvorník
Staněk – Řezáč, P. Novák, Havel, Kladrubský – Wermke, Čavoš, Benát, Pouček (69. Jakub Moravec) – Mashike Sukisa (80. Kadula), Táborský
Na lavičce: Křížek, Helešic, Řehoř, Hála, Tomek
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Ginzel – Hock, Vít • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 675

Komentář

Úvodní minuty příliš šancí nenabídly a fanoušci sledovali vyrovnanou podívanou s mírnou herní převahou domácích. Po třinácti minutách zahrozili větší šancí jako první domácí. Míč se šťastně odrazil od hostů k Mršičovi, který mohl z vápna udeřit. Balon se ale Mršičovi stočil z nohy a z nadějné pozice rezultovala pouze nepovedená střela. Když to nešlo hostům na hřišti, zapojili se jejich příznivci. Během první čtvrthodiny totiž poslali na hřiště čmoud z dýmovnic hned třikrát.

Druhá část první půle patřila Mršičovi, který se možná až snadno dostával přes Kladrubského. Z jeho průniků však spoluhráči nedokázali šance účinně zakončovat. Blízko byl Nešický, jehož hlavička branku minula.

V posledních minutách prvního poločasu zahodili domácí další šance. Nejprve předvedli Táborští moc pěkný signál. Nešický poslal míč po zemi vpravo na volného Proška, jehož centr přistál přesně na Hellově hlavě. Táborský obránce ovšem poslal hlavičku z malého vápna trestuhodně nad branku. Závěrečná šance patřila Mršičovi, který znovu odsoudil Kladrubského do role statisty. Mršičova zakroucená střela skončila nad brankou.

Vstup do druhé půle byl ve znamení Musiola a jeho hlavičky těsně nad branku. Na druhé straně se blýskl pohlednými nůžkami Wermke. Více šancí pálilo ovšem Táborsko. Nejblíže brance v celém utkání byl v 78. minutě Aleš Nešický, který po průniku středem poslal míč do Staňkovy tyče. Z dorážky mířil k druhé tyči Mršič, ani on ale Staňka neprostřelil.

Deset minut před koncem si vybral další dávku smůly Musiol. Po centru zprava nezakončoval z pohodlné pozice, ovšem ke gólu daleko neměl. Střela vedle také se skóre nepohnula a nic týmy nepředvedly ani v dvouminutovém nastavení. Táborsko se tak rozešlo s českobudějovickým Dynamem 0:0.

Ohlasy trenérů

Roman Nádvorník (FC MAS Táborsko): "Zápas se mi hodnotí dost těžce. Předvedli jsme dobrý výkon a vyrovnali jsme se i se ztrátou Kučery s Navrátilem. Nevyužili jsme ale spoustu šancí, přičemž Dynamo jsme nepustili do jediné gólovky. Bod bychom před zápasem brali, jenže vzhledem k průběhu je to dost málo."

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): "Úvod zápasu byl vyrovnaný. Celkově je ale pro nás pozitivem pouze dlouhodobá úspěšná série v zápasech proti Táborsku. Velký pozor jsme si museli dávat na Mršiče, s kterým měl Kladrubský spoustu práce."