28.10.2017 | Filip Lefenda | Zápas

Třinec zdolal nejtěsnějším rozdílem i Žižkov, v tabulce poskočil na vedoucí flek

Foto: Lukáš Filipec (fotbaltrinec.cz)
Třinec – Stejně jako před týdnem proti Pardubicím si i v dalším domácím utkání připsali fotbalisté Třince tři body za hubené vítězství 1:0. To tentokrát obstaral tři minuty po změně stran z přímého kopu Ižvolt. V tabulce se Slezané dostali před vedoucí České Budějovice, ty však mají ještě utkání k dobru. Žižkov je desátý.
48' Ižvolt
bez branek
77' Čelůstka
bez karet
Sestavy
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Ižvolt (80. Joukl), R. Vaněk, Kateřiňák, Šumbera (88. Masař) – Juřena (84. Hošek)
Na lavičce: Adamuška, Velner, Janošík, Samiec
Trenér: Jiří Neček
K. Hrubeš – Šandera, Toml, V. Mareš, P. Hašek (83. Galuška) – Kodeš, M. Čermák – Bazal, Volek (67. Musa), Engelmann (58. Stratil) – Jelínek
Na lavičce: Řehák, Hurka, Pardubský
Trenér: Bohuslav Pilný
Rozhodčí: Nenadál – Horák, Caletka • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 457

Komentář

Úvodní dvacetiminutovka se nesla v pomalejším tempu, až v jejím závěru vystřelil nepříjemně zpoza šestnáctky Volek a Paleček musel jeho projektil vyboxovat. O tři minuty později rozjeli domácí rychlou kombinaci, na jejímž konci byl střílející Ižvolt. Jeho přízemní pokus ale o pár centimetrů minul pravou tyč.

Další vzruch nachystal až samotný závěr první půle. Ve 44. minutě se na pravé straně uvolnil domácí Ilko a svou dělovkou k pravé tyči pořádně vystrašil Hrubeše. Vzápětí se hra opět přesunula na protější stranu hrací plochy. Třinečtí zahrávali rohový kop, odražený balon se dostal k Šumberovi a ten svou ranou jen o chloupek minul spojnici levé tyče a břevna.

Bezbrankový stav vydržel ve druhém dějství jen necelé tři minuty. Hosté faulovali zhruba metr za pokutovým územím a Slezané zahrávali standardku z velmi nadějné pozice. K míči se rozběhli Šumbera s Matejem Ižvoltem, střely se nakonec ujal druhý jmenovaný a trefou k bližší tyči otevřel skóre.

V 58. minutě docílili Třinečtí druhého gólu, jejich radost byla ale rychle vymazána praporkem pomezního sudího. O dvě minuty později poslal Šumbera míč do šestnáctky, kde Juřena v souboji s protihráčem upadl. Balon následně propadl k Ilkovi, jehož křižnou ránu Hrubeš vyrazil.

Pražané pořádně zahrozili až v 72. minutě. Po centru z levé strany se k zakončení dostal Bazal, jehož přízemní pokus přizvedl Stratil. Bohužel pro hosty příliš vysoko, míč skončil nad bránou. Další gólové šance už se na stadionu Rudolfa Labaje nezrodily.

Třinec vyhrál stejně jako před týdnem na domácím hřišti 1:0 a slaví další tři body. Svěřenci trenéra Nečka jsou aktuálně na vedoucí pozici o bod před Českými Budějovicemi, které ovšem mají ještě utkání k dobru. Žižkov uzavírá první desítku.