04.11.2017 | Michal Raška | Zápas

Sokolov si z Frýdku-Místku po bezbrankové remíze odvezl bod

Foto: mfkfm.cz
Frýdek-Místek – V odpoledních hodinách přivítal Frýdek-Místek ve Stovkách daleký Baník Sokolov. Po velmi vyrovnaném utkání nedokázali domácí ke konci zápasu proměnit vypracované šance a Sokolovští tak po bezbrankové remíze odjíždí s bodovým ziskem, pro který si na východ republiky jeli.
bez branek
bez branek
18' Biolek
75' Chvěja
81' Literák
83' Slaninka
89' Kovařík
31' Mejdr
90' Machek
Sestavy
Buček – Biolek (74. Krčula), Literák, Pielorz, Švrček – Willwéber, Ondráček – Varadi, Šumský (78. M. Kovařík), Slaninka (88. Fukala) – Chvěja
Na lavičce: Mihálek, Bilič, Grussmann, Velička
Trenér: Josef Petřík
Bolek – Strada, O. Ševčík, Mráz, Mejdr – Machek, Glaser (82. Přeučil) – Kosak, Jakub Dvořák II., Provod (67. Končal) – A. Ševčík (67. F. Dvořák)
Na lavičce: Belaň, Hlavatý
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Rozhodčí: Machálek – Dresler, Dohnálek • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 378

Komentář

První poločas svou atraktivitou moc nezaujal a k vidění byla jen hrst šancí. Po sedmi minutách hry Adam Ševčík sklepl míč Petru Glaserovi, ale jeho rána bránu Antonína Bučka neohrozila. V polovině první půle dostal Sokolov šanci ohrozit domácí svatyni z přímého kopu, ale nejlepší střelec hostů Jan Kosak poslal ránu pouze do stojící zdi.

Těsně před odchodem do šaten se do solidní pozice dostal Jakub Dvořák, ovšem jeho střela z dvaceti metrů šla přímo do domácího brankáře, který neměl problém ji zlikvidovat.

Do druhé části vstoupili lépe Frýdeckomístečtí a už po pěti minutách hry se mohli dostat do vedení, když si Matěj Biolek poradil s dvěma obránci, následně posunul míč Martinu Slaninkovi, který vypálil k pravé tyči, ovšem brankář Petr Bolek předvedl skvělý zákrok a podržel svůj tým nad vodou.

V 61. minutě si hosté poradili s centrem Slaninky a vydali se do rychlého protiútoky, kdy se dostali do přečíslení 3 na 1. Po centru z pravé strany do dostal do zakončení hlavou Jan Mejdr, ale bránu Frýdku-Místku těsně minul. O osm minut později František Dvořák nacentroval nepříjemný balón před domácí svatyni, ale vše uhasil frýdeckomístecký obránce, který dostal míč mimo tři tyče.

Ke konci zápasu si Lipina vytvořila tlak a v 77. minutě se dostala do obrovské šance. Nejprve se Adam Ondráček uvolnil na pravé straně, poté našel ve vápně osamoceného Adama Varadiho, ale tomu se míč zamotal mezi nohy a střelu do poloodkryté brány neposlal. Po dvou minutách hry se nejvýš dostal do hlavičky z rohovém kopu domácí kapitán Petr Literák, ale těsně minul pravou tyč Petra Bolka.

Konec zápasu si Sokolov i přes tlak Frýdku-Místku pohlídal a odvezl si bod. I třetí vzájemný zápas těchto mužstev skončil remízou a Frýdek-Místek dál zůstává na posledním místě. Baník si o místo přilepšil a dostal se před Vlašim, kterou ovšem ještě čeká nedělní zápas.