25.11.2017 | Michal Raška | Zápas

Frýdek-Místek zůstává po domácí prohře s Pardubicemi poslední

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Frýdek-Místek – Frýdecko-místečtí chtěli po úspěšném venkovním zápase bodovat i na domácím stadionu Stovky. Ovšem už ve 28. minutě šli perníkáři do vedení po gólu Pirocha. Těsně před poločasovou přestávkou Pardubicím zvýšil náskok Ladra. Ve druhé půli mohli hosté přidat ještě pár gólů, nakonec se již skóre neměnilo, což však nemělo vliv na tom, že si Východočeši odvezli domů zasloužené tři body. Frýdek-Místek přezimuje v tabulce na poslední příčce, Pardubice jsou páté.
bez branek
28' Piroch
45' Ladra
33' Kovařík
49' Willwéber
84' Ondráček
bez karet
Sestavy
Buček – Biolek, Literák, Pielorz, Švrček – Ondráček, Willwéber (77. Grussmann) – Varadi, Chvěja, Slaninka (46. Krčula) – M. Kovařík (46. Velička)
Na lavičce: Mihálek, Bilič, Jovovič
Trenér: Josef Petřík st.
Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Surzyn – Ladra, Jeřábek, Řezníček, Mužík (79. Sokol) – P. Černý (90. Kopřiva), Petráň (86. Kovář)
Na lavičce: Hrnčíř, Fousek, Prosek, Rybička
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Rozhodčí: Klíma – Caletka, Boček • Stadion: Stadion Stovky • Diváci: 468

Komentář

Lipina po výhře v Ústí nad Labem chtěla bodovat i před domácím publikem. Ovšem už úvodní minuty ukázaly, že perníkáři si do Stovek přijeli pro tři body. Po dvanácti minutách hry se Pavel Černý dostal do zakončení hlavou, ale minul pravou tyč Bučkovy brány. Ve 22. minutě měli domácí jedinou šanci v prvním poločase, když specialista na dalekonosné autové vhazování Pielorz vhodil míč do vápna Pardubic, kde se po chvíli dostal do hlavičky frýdecko-místecký kapitán Petr Literák, ten ale zamířil těsně vedle levé tyče.

O sedm minut později už šli hosté do vedení. Po tlaku si Pardubice vybojovaly rohový kop, který byl zahrán naprosto fantasticky, jelikož se úplně osamocený dostal do zakončení Jiří Piroch, kterému sice první pokus chytil domácí brankář Buček, ale na dorážku už nestačil. Před prvním odchodem do šaten měl Frýdek-Místek autové vhazování na půli hostů. Pardubičtí ovšem ukradli míč a Tomáš Ladra šel do rychlého protiútoku, nejprve překonal Martina Slaninku a následnou střelou k pravé tyči poslal Pardubice do dvoubrankového vedení.

Po změně stran sáhl frýdecko-místecký trenér Josef Petřík st. ke dvěma změnám a málem to bylo zlaté vystřídání, jelikož se čtyři minuty po začátku druhé půle ocitl Bohdan Velička ve velké šanci, ale jeho střelu k levé tyči odkopl před brankovou čárou hostující obránce. Na tabuli svítila 52. minuta a domácí rozjížděli novou akci. Willwéber po nátlaku hostů raději předal míč brankáři Bučkovi, kterému ale balón přeskočil nohu a skončil těsně vedle brány. Frýdek-Místek si tak málem dal ukázkovou vlastní branku.

Ve druhém poločase dominovaly jenom Pardubice, ale v 78. minutě pokus Tomáše Ladry zpacifikoval skvělým zákrokem Antonín Buček. Hosté třetí gól nepřidali ani o tři minuty později, když měli Pardubičtí rohový kop, který našel Jana Jeřábka, ale jeho střela z voleje skončila pouze na horní tyči frýdecko-místecké svatyně.

Lipina si tak připsala už devátou porážku v sezóně a i přes zimní přestávku zůstane na poslední místě. Trápí se především v koncovce, jelikož vstřelila pouze osm branek. Pardubice uzavírají první pětku.