24.03.2018 | Josef Janda | Zápas

Táborsko si proti Sokolovu otevřelo pětigólovou střelnici a má první jarní výhru

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor – Vstup do utkání jako z pohádky. Tak budou vzpomínat fotbalisté Táborska na zápas 17. kola proti Sokolovu. Po skvělém trestném kopu Nešického a Kučerově hlavičce vedli domácí po osmi minutách už 2:0. Když poslal po půlhodině hry míč do brány opět hlavou kapitán Navrátil, slavilo Táborsko potřetí. Po změně stran sice hosté snížili, nicméně Musiolova penalta je definitivně zlomila. Po několika šancích se nakonec dočkal gólu i Kopřiva a Táborsko rozstřílelo Sokolov 5:1.
4' Nešický
8' Kučera
28' Navrátil
74' Musiol (pen)
82' Kopřiva
70' Čihák
61' Kopřiva
49' Přeučil
56' Čihák
57' Kosak
Sestavy
Toma – Navrátil, N'Gimbi, Šandera, Prošek – Kučera, Nešický, Kopřiva (90+1. Vozihnoj), Mršić (89. Schramhauser) – Vandas, Musiol (82. Linhart)
Na lavičce: Zadražil, Zavadil, Peterka
Trenér: Roman Nádvorník
Bolek – Mejdr, O. Ševčík, Mráz, Čermák (34. Končal) – Glaser, Kosak, Čihák, Vávra (79. Fišer) – Jakub Dvořák II. (34. Strada), Přeučil
Na lavičce: Belaň
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Rozhodčí: Vojkovský – Pochylý, Petřík • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 581

Komentář

Úvodní minuty vyšly Táborsku na jedničku. Hned z první nadějné standardky udeřil Aleš Nešický. Technickou střelou překopnul zeď a na jeho pokus pod břevno byl gólman Bolek krátký. Domácí fotbalisté uspěli také ze standardky nedaleko rohu vápna. Nadýchaný centr našel hlavu Tomáše Kučery a Táborsko vedlo po osmi minutách už 2:0.

Opaření hosté se snažili o rychlou odpověď, jenže k zakončení je defenziva Táborska nepustila. Toma vždy situace kontroloval, vážnější zákrok však neměl. Ke třetí brance měli blízko naopak domácí. V 25. minutě natáhnul ke krásné pumelici Václav Prošek, jehož pokus jen těsně zaplaval nad Bolkovým břevnem.

Co se nepovedlo Proškovi, vyšlo při další standardce Táborska. Po rohovém kopu se nehlídaný zjevil v šestnáctce domácí kapitán Jakub Navrátil a hlavičkou o zem posunul ukazatel skóre už na 3:0.

Na nepříznivou situaci reagovali hosté hned dvojím střídáním, hra Sokolova se ale do poločasu nikam příliš neposunula. Naopak šest minut před poločasem mohl přidat další gól domácích Jakub Kopřiva, který zakroutil míč jen kousek od šibenice. První poločas ovládli fotbalisté Táborska zaslouženě 3:0.

Druhý poločas ve svém úvodu zdaleka nenabídnul takovou podívanou jako první minuty zápasu. Během dvanácti minut tasil rozhodčí Vojkovský čtyřikrát žlutou kartu a musel potrestat zejména hosty za ostré zákroky. Sokolovští se také dostali do jedné ze svých největších šancí v utkání, jenže na Vávrův centr nedosáhl ani jeden z dvojice Končal – Kosak.

V 67. minutě zvedla diváky ze sedadel Musiolova hlavička, která o kousek minula branku. Hosté už byli za dvě minuty přesnější. Nejprve se strhly diskuze domácích s rozhodčím, zda má být rohový kop. Sokolovští využili sokovy nekoncentrovanosti a ve zmatku před brankou vstřelil z několika kroků Adam Čihák nakonec jediný gól Sokolova.

Čtvrt hodiny před koncem Táborsko definitivně rozhodlo. Po faulu ve vápně si vzal míč Zbyněk Musiol a z penalty zvýšil střelou doprostřed branky na 4:1. Další tutovku nevyužil opět Musiol, když mu k dorážce do prázdné branky příliš nechybělo.

Sokolovští předvedli ještě jednu gólovku, z které ovšem nezapršelo. Na Kučeru hosté tak dlouho doráželi, až ho Glaser obral o míč. Kučera jen rozhodil rukama a přihlížel, jak se Glaser řítí na Tomu. Střelou nad Tomu ale hostující kapitán neuspěl a domácí gólman skvěle míč vyrazil nad branku.

Nakonec ještě necelých šest stovek diváků branku vidělo. Rychlá Kučerova akce po levé straně skončila centrem před branku, kde se po zmatku prosadil Jakub Kopřiva. Hosté ještě reklamovali ofsajd, nebylo jim to ale nic platné. Na góly bohatý zápas skončil nakonec vítězstvím Táborska 5:1.