10.03.2018 | Filip Lefenda | Zápas

Třinec herní převahu nezužitkoval, s Olympií se rozešel bez branek

Foto: Lukáš Filipec (fotbaltrinec.cz)
Praha – Sobotní program Fortuna národní ligy načal duel Olympie s Třincem. Hosté byli po celý zápas lepším celkem, do šestnáctky soupeře se ale dostávali jen velmi těžko. Přesto mohli Slezané skórovat, největší šanci měl dvacet minut před koncem Šumbera, Pražané ale kritický okamžik přečkali. Třinci nepomohlo ani jedenáct rohových kopů a veze si tak z hlavního města "jen" bod za remízu. V tabulce se díky němu dotáhl na vedoucí Opavu, ta má ale k dobru zítřejší duel v Sokolově.
bez branek
bez branek
22' Moulazimis
60' Rothe
75' Broukal
83' Giditz
38' Ilko
90' Joukl
Sestavy
Stejskal – Moulazimis, Mišůn, Broukal, Fišl – Frizoni, Rothe, Giditz (90. Liener), Katidis – Keita (76. Hejný), Jukl (65. Vasileiou)
Na lavičce: Čáp, Michlík
Paleček – Ilko, Bedecs, Janoščín, M. Čelůstka – Buchvaldek (87. Joukl), Ižvolt (73. Janošík), Reintam, R. Vaněk I., Šumbera – Dedič
Na lavičce: Adamuška, Velner, Hykel, Masař, Samiec
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Vlček • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 235

Komentář

Domácí brankář Stejskal se musel mít hned od začátku na pozoru, když už v první minutě likvidoval dělovku Buchvaldka, ta ale mířila jen doprostřed brány. Po půlhodině hry to byl opět Buchvaldek, kdo se po rozehrané standardce opřel nohou do míče. Jeho rána ale letěla vysoko nad pražskou svatyni.

Slezané byli v prvním poločase o poznání více u balonu, dopláceli ale na nepřesnosti ve finální fázi či na pozornou domácí obranu. První opravdu velkou možnost ke skórování si tak svěřenci trenéra Nečka vypracovali až těsně před odchodem do kabin. Jejím hlavním aktérem nebyl opět nikdo jiný než Lukáš Buchvaldek. Ten dostal ve 44. minutě prostor na hranici pokutového území a nerozpakoval se se střelou. Tu sice zblokoval Mišůn, i tak ale míč proletěl jen těsně vedle Stejskalovy tyče.

Obrázek hry zůstal nezměněn také ve druhé půli. Třinec v hlavním městě potvrzoval roli favorita, ale jen po šestnáctku. Další větší šance se tak třinečtí příznivci, kteří po celý zápas i ve skromném počtu neúnavně povzbuzovali, dočkali až dvacet minut před koncem. Šumbera dostal míč z levé strany a měl před sebou odkrytou bránu, domácí Broukal ale zachránil balón pohotovým skluzem na brankové čáře, přičemž gólem neskončila ani následná rána z hranice velkého vápna.

Třinec v závěru stupňoval tlak, hostům ale nebylo nic platných ani jedenáct rohových kopů. V 81. minutě napálil skákající míč Šumbera, jeho tvrdá střela se ale mezi tři tyče nevešla. Víc už toho na stadionu Evžena Rošického k vidění nebylo, a tak se oba celky rozešly bez branek.