04.04.2018 | David Záruba | Zápas

Pardubice rozebraly Vítkovice už během první půle, dvakrát se trefil Petráň

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Jednoznačný průběh měl odložený zápas 19. kola mezi Pardubicemi a Vítkovicemi. Domácí se už v první půli ujali tříbrankového vedení, a přestože ostravský celek dokázal snížit, ve druhém poločase se zápas za rozhodnutého stavu spíše dohrával. Dvě branky vítězů vstřelil útočník Michal Petráň. Gól Pardubic na 1:0 byl jejich vůbec prvním na jaře, premiérové tak bylo pro Východočechy také celkové vítězství.
3' Řezníček
12' Petráň
39' Jeřábek
54' Petráň
40' Žondra
61' Řezníček
23' Hýbl
56' Žondra
Sestavy
Knobloch – Prosek, Kopřiva, Šejvl, T. Čelůstka – Mužík, Jeřábek, Řezníček, A. Fousek (79. D. Novák) – P. Černý (74. Kovář), Petráň (82. Sokol)
Na lavičce: Hrnčíř, Lněnička, Spěvák, Huf
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Chmiel – Prajza, Tkáč, Mikula, Hýbl – Pašek, Twardzik (74. Malík), Motyčka (59. Ožvolda), Kučera (46. Urbančok), Mrázek – Žondra
Na lavičce: Květon, Cverna, Bzirský
Trenér: Ludevít Grmela
Rozhodčí: Rejžek – Kubec, Kožár • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 710

Komentář

Teplé počasí fotbalu rozhodně svědčí. Zatímco minulý víkend při derby Pardubic s Hradcem málem mrzlo a zápas byl hlavně o bojovnosti, tentokrát se přes 700 diváků dočkalo střeleckých hodů.

Důležitý milník zaznamenaly Pardubice už ve třetí minutě zápasu, kdy Jan Řezníček střelou z hranice vápna zaznamenal vůbec první jarní gól svého týmu. Domácí byli do útoku i nadále hladoví a ve 12. minutě uklidil odražený míč do branky Michal Petráň. I v dalších šancích se zjevovali především pardubičtí fotbalisté, jednu z mála vítkovických hrozeb napálil Twardzik nad bránu.

Ve 33. minutě Pardubice slavily tříbrankové vedení, když míč za čáru poslal hlavou Kopřiva, jenže hlavní sudí si všiml Petráňova faulu na brankáře Chmiela. O šest minut později už byla radost východočeského celku oprávněná. Prosek přiťukl hlavou na šestnáctku Janu Jeřábkovi a jeho přízemní střelu neměl Chmiel šanci zlikvidovat.

Zdálo se být hotovo, ale Vítkovice ještě před cestou do kabin zásluhou produktivního Libora Žondry snížily a připravily si půdu na možnou dramatizaci utkání ve druhé půli. Jejich naděje však po necelých deseti minutách druhého poločasu zmrazil svou druhou brankou Michal Petráň, který si zaběhl za obranu a levačkou k tyči zavěsil už na 4:1. Chvíli předtím ještě Chmiel vytáhl šanci Fouska na tyč.

S přibývajícím časem bylo stále zřetelnější, že Vítkovice na obrat nenajdou síly. V závěru se tak utkání dohrávalo v poklidu a Pardubice si mohly užívat svou první ligovou výhru v kalendářním roce 2018.