17.03.2018 | Filip Lefenda | Zápas

Po gólu ihned hvizd. Třinec ztratil vedení nad Sokolovem v posledních vteřinách

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Třinec – Hořký závěr utkání prožili fotbalisté Třince, který v 19. kole hostili doma Sokolov. Slezané šli po proměněném pokutovém kopu do vedení a měli hned několik nadějných příležitostí na pojištění náskoku, své šance ale nezužitkovali a nakonec o výhru přišli. Běžely poslední sekundy dvouminutového nastavení, když se přesnou trefou prosadil sokolovský kapitán Glaser. Stejný muž přitom v podzimním měření sil vystřelil Baníku v závěrečných okamžicích zápasu dokonce tři body.
27' Bedecs (pen)
90' Glaser
bez karet
57' Čermák
76' Přeučil
90' Machek
Sestavy
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Ižvolt (89. Joukl), Buchvaldek (70. Masař), R. Vaněk I., Šumbera – Dedič
Na lavičce: Adamuška, Velner, Hykel, Janošík, Samiec
Trenér: Jiří Neček
Bolek – Mejdr, O. Ševčík, Mráz, Končal (46. Čermák) – Machek, Glaser – Rychnovský (46. Přeučil), Hlavatý, Kosak (72. Strada) – Vávra
Na lavičce: Timko, Čihák, Dvořák II.
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Rozhodčí: Mrázek – Koval, Fišer • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 227

Komentář

V Třinci přikryli na noc hřiště plachtou, a tak se na rozdíl od Pardubic mohl zápas se Sokolovem uskutečnit. První větší možnost měli v 6. minutě hosté, když Kosak zamířil k levé tyči. Paleček se ale vytasil s fantastickým zákrokem. Třinec si vypracoval vážnější možnost v závěru úvodní dvacetiminutovky. Na rohový kop si naběhl Bedecs a míč nasměroval hlavou jen těsně vedle pravé tyče Bolkovy svatyně.

Jeden z klíčových momentů utkání nastal ve 26. minutě. Buchvaldek byl faulován v šestnáctce a sudí Mrázek ukázal nekompromisně na penaltový puntík. Exekuce pokutového kopu se ujal Imrich Bedecs, jenž umístěnou střelou do levé horní části brány poslal Třinec do vedení. Po zbytek poločasu se hrálo převážně mezi oběma vápny, brankáři se tak už činit nemuseli.

Hostující trenér Horváth udělal o přestávce hned dvě změny v sestavě, příchody Čermáka a Přeučila ale Sokolovským zprvu příliš nepomohly. V 54. minutě utekl obráncům Buchvaldek, vřítil se do pokutového území a dělovkou lízl břevno. Další možnost na navýšení náskoku měli Slezané v 66. minutě. Míč napálil do sokolovské brány Dedič, pro předchozí kontakt Šumbery s Bolkem ale rozhodčí po poradě trefu neuznali.

V Třinci tak nadále trval těsný stav 1:0 a domácí se začali strachovat, zatímco Baník s blížícím se koncem přebíral iniciativu a tlačit se za vyrovnáním. A to nakonec přišlo, a to doslova za pět minut dvanáct. Závar před třineckou brankou ještě ve druhé minutě nastavení Joukl odkopl do autu, z poslední akce utkání se ale prosadil hostující kapitán Petr Glaser, jenž z hranice šestnáctky vyslal přízemní ránu k tyči a rozvlnil třineckou síť.

Ihned po srovnávací trefě foukl sudí Mrázek do píšťalky a duel ukončil. Třinec tak ztratil plný bodový zisk v posledních vteřinách a mohou ho nyní hodně mrzet nevyužité příležitosti z předchozího průběhu zápasu. To Sokolov pojede na dalekou zpáteční cestu nadmíru spokojen.

Ohlasy trenérů

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): "Jsem moc rád, že nám přišli dorostenci a pomohli odklidit sníh, aby se vůbec hrálo. Chci jim za jejich práci veřejně poděkovat. Jsem rád, že se zápas odehrál. To, že jsme remizovali, jde za námi, v závěru jsme bránili výsledek a když se takhle brání, tak většinou dostanete gól, což se potvrdilo. Chtěli jsme hrát aktivně, na brejky, ale nechtěli jsme bránit a být zalezlí. Musíme se z toho poučit." (fkfotbaltrinec.cz)

Pavel Horváth (FK Baník Sokolov): "Začnu asi od konce, protože musím říct, že moc času nezbývalo, téměř v poslední vteřině zápasu jsme dali vyrovnávací gól. Ten si myslím, že trochu visel ve vzduchu, byť domácí měli spoustu šancí, které neproměnili. Kdyby proměnili na 2:0, tak by bylo hotovo, ale já jsem rád, že kluci šli za vyrovnáním. Aspoň nepojedeme takovou dálku s prázdnou." (fkfotbaltrinec.cz)