08.04.2018 | Daniel Kinc | Zápas

„Faktor Tandir“ znovu zafungoval. Frýdek díky němu překvapivě dobyl Žižkov

Foto: mfkfm.cz
Praha – Frýdek-Místek se po dlouhé době odlepil ze dna tabulky. Pulpitovi svěřenci dokázali otočit bitvu na Žižkově, kde sice po prvním poločase prohrávali, ale ve druhé půli stoprocentně zužitkovali své šance a dokázali skóre otočit. O vyrovnání se postaral minutu po příchodu Varadi, tři body vystřelil stejně jako v minulém kole proti Táborsku hrdina Tandir. Moravané vůbec poprvé v sezóně zvítězili dvakrát za sebou.
8' Štípek
66' Varadi
76' Tandir
74' Musa
86' Urbanec
70' Dramé
71' Mozol
72' Varadi
90' Slaninka
Sestavy
Hrubeš – Dressler, Košťál, Švejdík, Pardubský – Podrazký (61. Musa), Pavlata, Batioja (58. M. Čermák) – Štípek (78. Trávníček), Kuchta, Urbanec
Na lavičce: Soukup, Hašek, Mareš, Frimmel
Trenér: Bohuslav Pilný
Buček – Švrček, Gáč, Mravec (76. Literák), Dramé – Hruška (46. Mozol), Slaninka – Willwéber (65. Varadi), Šumský, Krčula – Tandir
Na lavičce: Mihálek, Bala, Fukala, Přichystal
Trenér: Martin Pulpit
Rozhodčí: Matějček – Hock, Vitner • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 1052

Komentář

Nedělní dopolední zápas v hlavním městě začal aktivitou favorita duelu. Domácí se od úvodu tlačili kupředu a už v osmé minutě vytěžili ze své aktivity branku, když se po rohovém kopu odrazil míč k Davidu Štípkovi, který přesnou ranou po zemi mezi nohama obránce zamířil na přední tyč. Žižkov úvodní branka nakopla, ale další šance ztroskotávaly na nepřesných přihrávkách.

S postupem času se začali osmělovat také hosté a vidět byl zejména Šumský. Ten nejprve ke skórování vybídl Tandira, ale jeho pokus byl zablokován, aby o několik chvílí později vystihl chybu Hrubeše, z úhlu šel sám na branku, ale v jasné šanci nepochopitelně selhal a prázdnou branku minul. Do třetice měl kapitán hostů šanci před koncem půle, když si obhodil Hrubeše ve vápně, ale stoper domácích jej na poslední chvíli zastavil.

Druhou půli začali hosté aktivněji a tlačili se od úvodu dopředu. Nejprve ale měli možnost zvýšit náskok Žižkovští, Kuchta však svou ránu z levé strany otřel jen o tyč. Vzápětí hosté vystřídali a na hřiště přišel Adam Varadi. Ten se ukázal jako pravý žolík, když po minutě pobytu na hřišti dostal přesný pas vzduchem po pravé straně a z úhlu tvrdou ranou po zemi propálil Hrubeše na zadní tyč, a vyrovnal.

Hosté rázem ožili a byli ještě aktivnější. Navíc jim pomohl i zkrat domácího Musy, který loktem trefil Mravce, a za svůj zákrok uviděl rovnou červenou kartu. Frýdek nakonec svou přesilovku využil už do dvou minut. Na rohový kop si naběhl na přední tyči hrdina posledních zápasů Ismar Tandir a čtvrthodinu před koncem překlopil přesnou hlavičkou o zem vedení poprvé na stranu hostů.

Žižkov se poté ve snaze vyrovnat musel tlačit dopředu, jenže na outsidera duelu už recept nenašel. Frýdek trochu překvapivě dokázal v Praze zvítězit, ale nutno dodat, že vzhledem k průběhu zápasu naprosto zaslouženě. Pulpitovi svěřenci si tak připsali druhou výhru v řadě a odlepili se ode dna tabulky.

Ohlasy trenérů

Bohuslav Pilný (FK Viktoria Žižkov): "Utkání jsme solidně začali, dali na 1:0, ale od té doby jsme hráli komplikovaně a měli problémy se soupeřovou agresivitou. O poločase jsme si řekli, že pokud chceme uspět, takhle hrát nemůžeme. Chleba se lámal, když Kuchta nevyužil šanci na 2:0, soupeř hned srovnal a pak laciným gólem šel do vedení. V závěru hrál Frýdek jako o život a my jsme nedokázala získat ani bod." (fkvz.cz)

Martin Pulpit (MFK Frýdek-Místek): "Bylo to těžké utkání. Viktorku jsem si pečlivě nastudoval, věděli jsme, že hraje na jaře, včetně zápasu v Příbrami, velmi dobře. My jsme už v poločase mohli vést 3:1, to jsem se na Šumského hodně v kabině zlobil. Pak jsme přeskupili řady a to se vyplatilo. Zisk tří bodů z Žižkova je pro nás hodně cenný, ale bude ještě cennější, pokud v dalším kole doma porazíme České Budějovice." (fkvz.cz)