07.04.2018 | Josef Janda | Zápas

Táborsko zdolalo v důležitém utkání o záchranu Vítkovice jediným gólem

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor – Více než pět stovek diváků si nenechalo ujít bitvu mezi Táborskem a Vítkovicemi, v níž se hosté prezentovali větším množstvím brankových příležitostí, gól však nedali. Vítkovice trefily dvakrát břevno a další šance zlikvidoval gólman Michal Toma. Domácímu Táborsku stačilo v ofenzivní činnosti využít jednoho zaváhání vítkovické defenzivy a díky brance Zbyňka Musiola zvítězilo 1:0.
56' Musiol
bez branek
67' Ngimbi
41' Mikula
Sestavy
Toma – N'Gimbi, Navrátil, Souček, Prošek – Kučera, Nešický (90. Klusák), Kopřiva (54. Šandera), Mršić, Vandas – Musiol (74. Linhart)
Na lavičce: Satrapa, Dudl, Zavadil, Blecha
Trenér: Roman Nádvorník
Květon – Dramé, Hýbl, Mikula (74. Mrázek), Prajza – Motyčka, Pašek, Twardzik, Ožvolda (62. Kučera), Mišinský (51. Urbančok) – Žondra
Na lavičce: Chmiel, Cverna, Malík, Tkáč
Trenér: Ludevít Grmela
Rozhodčí: Nenadál – Antoníček, Caletka • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 545

Komentář

Hned po pěti minutách se do první gólovky utkání dostali hosté. Vladimír Mišinský využil Tomova vyběhnutí, jenže chytrým prudkým lobem poslal míč jen na břevno. V další šanci se zjevil zanedlouho Dramé, s jehož hlavičkou k tyči si Toma poradil.

Vítkovičtí byli v první půli lepším týmem, své snažení ovšem nedokázali přetavit ve vedoucí branku. První zajímavější závar domácího Táborska přišel po půlhodině, když se po standardce snažil prosadit Musiol. Na druhé straně vychytal Toma tváří v tvář Žondru a připsal si další skvělý zákrok.

Největší šancí Táborska v první půli byla Mršičova rána po zemi, která krátce před koncem poločasu prosvištěla těsně vedle Květonovy tyče. Vítkovice ani po dalších šancích branku nevstřelily. Když už se do Tomova protipohybu prosadili hosté hlavou, neplatil gól pro ofsajd.

Také druhou půli začali aktivněji hosté. Pašek se dokonce po střetu s protihráčem dožadoval penalty, rozhodčí Nenadál ho ale nevyslyšel. Udeřilo naopak na druhé straně, a to dost nečekaně. Vítkovičtí obránci si ledabyle přihrávali, až se balonu zmocnil Mršič. Běhavý záložník se neukvapil a na středu našel Zbyňka Musiola, který v 56. minutě už jen trefil prázdnou branku.

Vítkovičtí mohli srovnat za deset minut. K přímému kopu se postavil Filip Twardzik a nádhernou střelou přes zeď orazítkoval Tomovo břevno, které domácího gólmana zachránilo v utkání už podruhé. Do závěrečných minut nasadily Vítkovice útočníka Tomáše Mrázka, který neuspěl ve dvou šancích. Nejprve jeho jedovku srazil Souček, podruhé z pěkné pozice branku překopnul.

Závěr si Táborsko pohlídalo a nakrátko rozehrávanými rohovými kopy drželo míč v dostatečné vzdálenosti od Tomy. Domácí byli v utkání s Vítkovicemi šťastnějším týmem a zvítězili 1:0.

Ohlasy trenérů

Roman Nádvorník (FC MAS Táborsko): "V prvním poločase bylo vidět, že nás trochu svazuje zodpovědnost, že zápas potřebujeme zvládnout. Vázla nám kombinace. Ve druhém poločase už jsme byli aktivnější, snažili jsme se napadat. Nebyli jsme směrem dopředu tak pasivní jako soupeř, který příliš nenapadal. Poté se nám povedlo dát gól. Měli jsme samozřejmě štěstí, když Vítkovice nastřelily ze standardní situace břevno, za to, jak jsme duel odpracovali, jsme si ale trochu štěstíčka zasloužili."

Ludevít Grmela (MFK Vítkovice): "Je to trochu k vzteku, v Táboře jsme byli po celý zápas lepší, domácí jsme v podstatě k ničemu nepustili, dvakrát jsme trefili břevno, neproměnili jsme dva nájezdy, jeden gól nám rozhodčí kvůli hraničnímu ofsajdu neuznali. A navíc nám, podle mého názoru, upřeli penaltu. Co z toho, že podáme dobrý výkon, když nám to body nepřinese? A k tomu ke všemu ještě domácím darujeme branku po hrubé chybě jednoho ze stoperů.“ (mfkv.cz)