08.04.2018 | David Klier | Zápas

Opavská jízda pokračuje: Výhru v Pardubicích trefil kanonýr Kuzmanovič

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Šlágr kola se odehrál v neděli dopoledne v Pardubicích, kde se v tabulce třetí Východočeši utkali s prvním Slezským FC Opava. V prvním poločase měli domácí několik gólovek, všechny však šly vedle, či je zlikvidoval brankář Šrom. Ve druhé půli padl jediný gól. Slezanům zařídil další jarní výhru kapitán Nemanja Kuzmanović. Družina kouče Skuhravého tak na jaře i popáté bere tři body a zásluhou brankáře Šroma, jenž se zaskvěl několika výbornými zákroky, stále ještě neinkasovala.
bez branek
50' Kuzmanovič
57' Kopřiva
62' Prosek
37' Svozil
84' Simerský
85' Smola
Sestavy
Knobloch – Prosek, Kopřiva, Šejvl, T. Čelůstka – A. Fousek, Jeřábek, Řezníček, Mužík (78. Sokol) – P. Černý (76. Kovář) – Petráň
Na lavičce: Šmíd, Látal, Novák, Spěvák, Huf
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Šrom – Svozil, Žídek, Simerský – Kayamba (86. Hrabina), Schaffartzik, Zavadil, Kuzmanović (88. Jurečka), Pospěch – Puškáč (76. Jursa), Smola
Na lavičce: Lasák, Helebrand, Stříž, Janetzký
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Marek – Myška, Batík • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 967

Komentář

Netrvalo to ani deset minut a domácí celek se dostal do šance. Z pravé strany centroval Jan Řezníček, míč skončil na hlavě nejlepšího střelce domácích Michala Petráně, ten ale zamířil těsně vedle pravé tyče.

Podobná situace se domácímu útočníkovi naskytla i o čtvrt hodinu později, tentokrát sice ohrozil branku, Šrom se ale včas dostal na zem a pokus zlikvidoval. Domácí i nadále hrozili z centrovaných balónů. Deset minut před přestávkou od rohového praporku poslal míč do nebezpečného území Jan Řezníček, míč si našel kopačku Ladislava Mužíka, jeho pokus vyboxoval brankář.

I ve čtvrtém případě zahrozila Tesla po centrovaném balónu, tentokrát to byl stoper Filip Kopřiva. Ten sice z hranice malého vápna zamířil hlavou k tyči, gólman Opavy ale na brankové čáře dokázal balón zastavit. Opavští toho v první půli moc nepředvedli, do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu ale Slezané vstoupili výrazně lépe než do toho prvního. V 50. minutě Tomáš Smola v pokutovém území našel kapitána mužstva Nemanju Kuzmanoviče, který prostřelil Milana Knoblocha a poslal tak svůj tým do vedení.

Pouhou minutu poté měl vyrovnání na kopačce Pavel Černý. Ten se dostal k odraženému balónu na hranici penalty, prostřelil brankáře, na brankové čáře ale míč nešťastně zastavil Michal Petráň.

Ve zbytku utkání měli hosté převážně míč na svých kopačkách, do vyložené šance se však nedostali. Dvě minuty před koncem řádné hrací doby ještě mohl vybojovat bod pro domácí Filip Kopřiva. Svou hlavičku po centru Čelůstky, který je v Pardubicích na hostování právě z Opavy, nasměroval přesně pod břevno, brankář Šrom však znovu dokázal míč zastavit.

Opava tedy ve Fortuna národní lize zvítězila posedmé v řadě a je znovu o krůček blíže k vytouženému postupu do první ligy.

Ohlasy trenérů

Jiří Krejčí (FK Pardubice): „Zápas rozhodla produktivita. V prvním poločase jsme si vypracovali čtyři nebo pět dobrých šancí, bohužel jsme je neproměnili. V duchu jsem si říkal, že by nás to možná mohlo později mrzet a prakticky z první šance nás Opava potrestala. Otevřeli jsme pravou stranu, toho Opava okamžitě využila a ukázala svou kvalitu v zakončení.“

Roman Skuhravý (Slezský FC Opava): „O přestávce jsem potřeboval tým uklidnit. V prvním poločase jsme neměli dobrý pohyb, spíše jsme drželi balon, než abychom soupeře ohrožovali. Domácí využili tří nebo čtyř našich ztrát v přechodové fázi, výborně nás ale podržel Vojtěch Šrom. Bylo to náročné utkání proti výbornému soupeři. Je to pro nás šťastné vítězství, kterého si moc ceníme.“