21.04.2018 | Josef Janda | Zápas

Znojmo na šestý pokus znovu naplno bodovalo, v Táboře zvítězilo 1:0

Foto: Libor Duchoň (Regionální týdeník Znojemsko)
Tábor – Souboj Táborska se Znojmem nabídl jedinou branku, díky níž si hosté odvezli plný bodový zisk. Po dvaceti minutách dostal přihrávku před gólmana Tomu znojemský Tomáš Pospíšil, který už si věděl rady. Znojemští si vypracovali i další šance, brankář Toma však držel pro Táborsko naději. Nejblíže vyrovnání byl ještě v první půli Matěj Mršič, jehož pumelici zastavilo břevno. Znojmo tak po dvou neúspěšných vystoupeních před domácími diváky a po remíze ve Frýdku-Místku přivezlo tři body za vítězství 1:0 v Táboře.
bez branek
20' Pospíšil
31' Kučera
76' Navrátil
80' Helísek
Sestavy
Toma – Prošek, Souček (23. Dudl), Klusák, Navrátil – M. Kučera, Nešický, Šandera (67. Valenta), Vandas, Mršić – Musiol (72. Linhart)
Na lavičce: Satrapa, Zavadil, Blecha, Kopřiva
Trenér: Roman Nádvorník
Veselý – Dujmovič, Malár, Helísek, Javůrek – Machuča, Lacko, Pospíšil, Ambrozek (90. Moravec) – Teplý, Vašíček (80. Pecháček)
Na lavičce: Koukal, Pacula, Svoboda, Štrombach
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Klíma – Kožár, Kubec • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 723

Komentář

Úvodní minuty duelu Táborska se Znojmem příliš vzruchu nepřinesly. První vážnější akci hostů obstaral po devatenácti minutách Jan Javůrek. Přízemní střelu k tyči mu však gólman Toma zlikvidoval. Za minutu už bylo s domácími hůře. Znojemští se totiž dočkali po akci na pravé straně. Na přihrávku si na levém křídle počkal Tomáš Pospíšil, který si s Tomou dokázal poradit.

Táborsko se vydalo za vyrovnáním a po rohovém kopu nebyl cíli daleko Aleš Nešický. Před šestnáctkou měl na střelu dost času a zacílil k tyči. Naneštěstí pro domácí trefil jen spoluhráče Navrátila.

V závěru poločasu nabídnul každý z týmů po jedné gólovce. Nejprve poslal Mršič pumelici do břevna, od kterého se míč odrazil tak, až se někteří domácí příznivci radovali z branky. Poté se za minutu dostalo ke slovu Znojmo. Po pravé straně prošel Václav Vašíček, který se pokusil propálit Tomu mezi nohama. Domácí brankář Táborsko podržel, a tak šly týmy do kabin za stavu 0:1.

Druhý poločas začal Musiolovou šancí, jehož rána z otočky skončila přímo v náruči gólmana Veselého. Vcelku poklidný průběh druhé půle chtěl domácí trenér osvěžit dvacet minut před koncem nasazením útočníka Linahrta, ovšem ani tato změna ke gólu nevedla.

Čtvrt hodiny před koncem mohli Znojemští zvýšit na dvoubrankový náskok. Jan Ambrozek prošel krásně do šestnáctky a Toma opět musel vytáhnout špičkový zákrok. Obdobně zatopili hosté také po rohu, Toma však znovu svůj tým podržel.

Poslední okamžiky patřily táborskému Mršičovi. Se zakončením chvíli váhal, až mu hostující obrana pokus srazila. Na poslední rohový kop utkání přišel své mužstvo podpořit i gólman Michal Toma, Táborsku se ale srovnat nepodařilo. Následně foukl sudí do píšťalky naposledy a Znojmo si odvezlo z Tábora vítězství 1:0.

Ohlasy trenérů

Roman Nádvorník (FC MAS Táborsko): "Mysleli jsme si, že to půjde samo, a ono to samo nešlo. Soupeř nás potrestal. Poté, i když jsme se snažili a moc jsme chtěli, štěstíčko se k nám nepřiklonilo. Je to zklamání. Znojmo svou kvalitu má, hrálo dobře kombinačně. My ten zápas nezvládli."