28.04.2018 | Jiří Paýr, Filip Lefenda | Zápas

Vlašim zvládla divoké utkání před kamerami, Pardubice dohrávaly v devíti

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi ukončili v televizním duelu proti Pardubicím šestizápasové čekání na vítězství, když dokonale využili předčasného vyloučení na straně soupeře. Pardubice sice nehrály ani bez vyloučeného brankáře Knoblocha špatně a dokázaly snížit, na vyrovnání se už ale nezmohly. Domácí naopak přidali poté, co putoval předčasně pod sprchy i Šejvl, gólovou pojistku.
30' Vodháněl
36' Dao
88' Ivanko-Macej
63' Černý (pen)
14' Tusjak
58' Mareček
74' Dao
25' Knobloch
45' Prosek
67' Jeřábek
76' Šejvl
79' Šejvl
Sestavy
Řehák – Mareček, J. Štochl, Březina, Tusjak – Janda, Vodháněl, Skopec (90. Mil. Kadlec), Ch. Frýdek (67. Kučera) – Badocha, Dao (85. Ivanko-Macej)
Na lavičce: Čtvrtečka, Dušek, Zeman, Cabadaj
Trenér: Petr Havlíček
Knobloch – Šejvl, T. Čelůstka, Prosek, Řezníček – Jeřábek, Kovář, A. Fousek (46. Sokol), Huf (29. Šmíd) – P. Černý, Mužík (59. D. Novák)
Na lavičce: Březina, Lněnička, Látal, Šafařík
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Rozhodčí: Orel – Petřík, Kožár, Slabý • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 449

Komentář

Utkání začalo opatrně, když se oba týmy navzájem oťukávaly. První vážnější šanci měli na svědomí hosté. A mohlo z toho být hned vedení. Mužík byl ovšem svou šancí tak zaskočen, že se jeho šouravá střela sotva dostala k připravenému Řehákovi. Domácí se nepoučili a ve 21. minutě Huf trefil břevno. 

Zvonek na břevno Vlašimské probudil a na vápně si ve 24. minutě připravoval míč na lob Ladislav Janda. Domácí hráč byl tvrdě sražen brankářem Knoblochem, který musel předčasně pod sprchy a následný přímý kop poslal do sítě Jan Vodháněl

Vlašim od té chvíle jasně dominovala. Deset minut před přestávkou pak pardubická obrana zablokovala pokus Jandy, nekompromisní rána v podání Youssoufa Daa už ale skončila v síti. Do konce prvního poločasu Vlašim v poklidu hlídala svůj dvoubrankový náskok a vše nasvědčovalo klidnému dohrání zápasu. 

Ovšem po změně stran domácí nepochopitelně ubrali na otáčkách a hosté dostávali více prostoru, až přišel penaltový zákrok ve vápně Vlašimi a následný pokutový kop proměnil Pavel Černý. Vlašim mohla odpovědět o pár minut později, Vodháněl ale poslal svou střelu těsně nad branku. 

Hosté se snažili dosáhnout na remízu, byli značně aktivní. Právě to dělalo domácím potíže a často ztráceli míče. Rozuzlení celého zápasu nakonec přinesla 78. minuta, kdy musel odejít do šaten předčasně i Šejvl, který dostal červenou kartu za zákrok na unikajícího Daa. Domácí mohli vstřelit hned po přímém kopu rozhodující gól, ale Vodháněl tentokrát míč zatočil nad branku. 

Svého kolegu ale dokázal zastoupit tři minuty před koncem Lubomír Ivanko-Macej, který dal výsledku konečnou podobu. Vlašim tak zvítězila v televizním utkání nad Pardubicemi 3:1.

Ohlasy trenérů

Petr Havlíček (FC Sellier & Bellot Vlašim): „Jsem šťastný. Bylo to trápení, hráli jsme dlouho proti oslabenému soupeři, ale opět se projevil náš komplex z toho, že jsme několikrát ztratili vedení a dobře rozehraný zápas. Dnes jsme to však zlomili. Bylo vidět, že kluci to v sobě pořád mají. Jsem rád, že se nám nakonec podařilo třetím gólem utkání rozhodnout.“

Jaroslav Novotný (FK Pardubice): „Zápas jsme si prohráli v prvním poločase, neměli jsme dobrý pohyb. Udělali jsme jednu taktickou chybu ve středu hřiště, z níž vyplynula červená karta, penalta a gól. Byla to pro nás rána, v deseti jsme to pak měli těžké. Ale za druhý poločas musím hráče pochválit.“