28.04.2018 | Filip Lefenda | Zápas

Třinec se doma rozstřílel, Táborsku nadělil bůra

Foto: Lukáš Filipec (fotbaltrinec.cz)
Třinec – Fotbalisté Třince ukončili ve středu na půdě Znojma čekání na první jarní vítězství a navázat na tři body z jihu Moravy dokázali také v sobotu proti Táborsku. To si ze Slezska odvezlo debakl 5:1.
11' Šumbera
16' Juřena
62' Šumbera
70' Dedič
76' Dedič
6' Prošek
bez karet
25' Zavadil
Sestavy
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Masař (44. Janošík) – Buchvaldek (72. Joukl), Samiec, R. Vaněk I., Šumbera – Juřena (79. Cienciala), Dedič
Na lavičce: Adamuška, Celba, Velner, Hykel
Trenér: Jiří Neček
Toma – Zavadil (60. Vandas), N'Gimbi, Navrátil, Klusák – Mršić, M. Kučera, Šandera (77. Souček), Nešický, Prošek (89. Vozihnoj) – Musiol
Na lavičce: Zadražil, Dudl, Blecha, Linhart
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Adámková – Blažej, Podaný • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 724

Komentář

Úvod zápasu tomu přitom nenasvědčoval. Už v páté minutě se na levé straně uvolnil Václav Prošek, jehož polovysokou střelu si srazil hrudí do vlastní brány Vaněk. Táborsko tak v Třinci velice rychle vedlo.

Ne však na dlouho. Uběhlo jen dalších šest minut a Šimon Šumbera obdržel dobrou přihrávku do běhu, kterou přetavil v trefu na vzdálenější tyč. Za dalších pět minut už Slezané dokonce vedli. Vaněk našel dlouhou přihrávkou Václava Juřenu a ten prostřelil gólmana Tomu v krátkém sledu podruhé!

Na konci úvodní dvacetiminutovky běžel sám na brankáře Šumbera, strážce hostující svatyně ale tentokrát předvedl výborný zákrok. Do konce poločasu jednou zahrozilo výrazněji i na druhé straně. Klusákův centr z levé strany hrací plochy se dostal na hlavu Kučery, jenž o kousíček minul spojnici levé tyče a břevna.

Táborsko bylo blízko gólu také na začátku druhé půle. Mršič vyhledal centrem Proška, jenž si položil obránce Čelůstku, jeho následnou střelu ale vyrazil Reintam. V 56. minutě to na tribuně jen zahučelo. Před vápno vlétl domácí Ilko a bombou na vzdálenější tyč jen těsně minul zařízení.

Po hodině hry už se ale mohli Třinečtí zase radovat. Šimon Šumbera si vyměnil balon se Samiecem a přízemní ranou k tyči navýšil vedení domácích na 3:1. O deset minut později poslal Juřena zpětnou přihrávku před bránu, kde se jí zmocnil René Dedič a rovněž slovenský útočník ve službách slezského celku se zapsal do střelecké listiny.

V 74. minutě skončil elegantní Juřenův lob jen těsně nad Tomovou bránou, o dvě minuty později už ale hosté přeci jen inkasovali „bůra“. Centr z pravé strany usměrnil hlavou do sítě opět René Dedič. Vzápětí pálil z hranice vápna osamocený Samiec a jen o chloupek minul pravou tyč.

Táborsko o sobě dalo vědět krátce před koncem, když Kučera nastřelil z nějakých sedmnácti metrů tyčku, jinak byli ale Jihočeši rádi za konečný hvizd. Na duel v Třinci, odkud si odvážejí pětibrankový příděl, budou chtít svěřenci trenéra Nádvorníka co nejrychleji zapomenout. Třinec naopak navázal na středeční vítězství ve Znojmě a může nadále pomýšlet na boj o postupové příčky.

Ohlasy trenérů

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): "Pro soupeře je to krutý výsledek, protože Táborsko bylo lepší na balónu. Hráčům už jsem to o poločase vytýkal, protože Táborsko má vynikající narážečky, seběhy a další situace. Je to výborné mužstvo. Zápas rozhodly individuální chyby. Soupeř měl vynikající vstup do utkání, ale poté jsme si vytvořili dvě rychlé akce a v 16. minutě jsme vedli 2:1. V ten moment se zápas otočil." (fotbaltrinec.cz)

Roman Nádvorník (FC MAS Táborsko): "Do zápasu jsme dobře vstoupili, ale pak jsme dostali dva úplně naivní góly. Celý týden jsme se připravovali na to, aby nám nepropadl balón za obranu, a pak dostaneme takové góly. Poločas jsme nějakým způsobem dohráli. Po změně stran jsme byli lepší na balónu, ale místo toho, abychom dali dva góly a zápas otočili, tak jsme inkasovali další tři. Výsledek 5:1 je krutý, ale fotbal se nehraje na držení míče, ale na góly a v tom byl soupeř jasně lepší." (fotbaltrinec.cz)