05.05.2018 | Josef Janda | Zápas

Táborsko díky Musiolově penaltě porazilo Vlašim 1:0

Foto: Josef Janda
Tábor – Důležitý zápas mezi Táborskem a Vlašimí nepostrádal opatrnost a dalo se tušit, že ho rozhodne jeden moment. Zásadní chvilka duelu přišla jedenáct minut před koncem, kdy se k penaltě postavil táborský Zbyněk Musiol. Nejlepší střelec týmu udržel nervy na uzdě a bombou doprostřed branky rozhodl o vítězství Táborska 1:0.
78' Musiol (pen)
bez branek
29' Kopřiva
21' Mareček
77' Hadaščok
Sestavy
Toma – Navrátil, Klusák, Zavadil, Prošek (58. Vandas) – Šandera, M. Kučera, Nešický, Kopřiva, Mršić (69. Souček) – Musiol (88. Linhart)
Na lavičce: Matoušek, Dudl, Ngimbi, Blecha
Trenér: Roman Nádvorník
Řehák – Mareček (82. Dao), J. Štochl, Březina, Tusjak – Janda, Mil. Kadlec, Ch. Frýdek, Ivanko-Macej (67. Plachý), Skopec – Hadaščok
Na lavičce: Čtvrtečka, Zeman, Cabadaj, Kučera, Lalouček
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Ginzel – Pospíšil, Novák • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 876

Komentář

Úvodní minuty duelu příliš vzruchu nenabídly, oba celky hrály hodně opatrně. První šanci Táborska nevyužil po třinácti minutách Zbyněk Musiol, který jen o kousek minul branku. Nedlouho po něm předvedl své umění s balonem Mršič, na což navázal skvělým zákrokem hostující brankář Řehák.

Kopřiva našel v 22. minutě znovu aktivního Musiola, jehož pokus vyrazil vlašimský gólman mimo tyče. Závěr poločasu patřil opět Táborsku. Domácí zavřeli svého soupeře do šestnáctky a snažili se zakončit. Nakonec se míč odrazil mimo vápno, kde se do něj opřel z voleje Václav Prošek. Minul jen o kousek. Tři minuty před koncem poločasu si na centr zleva naběhl Václav Prošek a z voleje křižnou střelou střelou jen o málo minul tyč.

První půle skončila šancí Vlašimských. K míči se u tyče tlačil Hadaščok, domácí obrana ho ale z nebezpečné pozice zakončit nenechala. Do kabin šly týmy za stavu 0:0, s čímž byli spokojenější hosté z Vlašimi.

Druhý poločas ve svém začátku znovu šance nepřinesl. Na domácí straně nepropálil hradbu těl Nešický, na druhé straně zastavil brejk Vlašimi ofsajd. V 64. minutě se po pěti minutách na hřišti tlačil do šance Vandas. Souboj s gólmanem Řehákem sice vyhrál, jenže k zakončení ho už vlašimská obrana nepustila.

V závěru utkání tlak Táborska sílil. Čtvrt hodiny před koncem se Nešický chystal ke střele z hranice šestnáctky, nakonec ještě posunul doleva na Součka, jehož centr hledal hlavu Vandase. Z gólu se ovšem domácí příznivci ještě neradovali.

Velká radost vybuchla v Táboře v 79. minutě. K penaltě se postavil Zbyněk Musiol a ranou doprostřed nahoru zajistil Táborsku vedení 1:0. V závěru rozhodčí nenastavil ani minutu a domácí se mohli radovat z jednogólové výhry.

Ohlasy trenérů

Roman Nádvorník (FC MAS Táborsko): "Byl to takticky, a především psychicky hodně těžký zápas. Ústí porazilo překvapivě Příbram, hráči věděli, že musí zabrat. Byl to strašně těžký zápas, který byl spíše o hlavě než o fotbale. Bylo to vidět z obou stran, duel byl svázán taktikou. Jsem rád, že jsme neudělali jedinou chybu a že fungovalo to, na co jsme se připravovali. Na rozdíl od zápasu v Třinci nám tam nepropadávaly balóny. Myslím, že jsme šli vítězství naproti o něco více než soupeř."