16.05.2018 | Petr Frömel | Zápas

Jarní trápení Znojma pokračuje, proti Varnsdorfu nezískalo ani bod

Foto: Tomáš Secký
Znojmo – První půle duelu mezi Znojmem a Varnsdorfem branku nepřinesla, rozhodnutí tak na sebe vzal druhý poločas, ve kterém Jihomoravané po obrovských hrubkách dvakrát inkasovali a z posledních pěti domácích utkání zaznamenali čtvrtou porážku. Varnsdorf naopak udělal důležitý krok v boji o udržení ve Fortuna národní lize.
bez branek
61' Ondráček
89' Klobása
36' Šamánek
55' Helísek
36' Bláha
44' Durděvič
84' Klobása
Sestavy
Veselý – Malár, Čereda, Pospíšil, Helísek, Avdić (46. Vašíček) – Machuča, Javůrek, Teplý (67. Pecháček), Ambrozek – Šamánek
Na lavičce: Koukal, Dujmovič
Trenér: Leoš Kalvoda
Samoel – Bílek, Zieris, Kouřil, Chlumecký – Dordić (55. Klobása), Ondráček (85. Kozma), Bláha, Kocourek, Barac (88. Rudnytskyy) – Durdević
Na lavičce: Porcal, Zbrožek, Šulc, Šup
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Pechanec – Vlček, Lakomý • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 312

Komentář

Hosté si vytvořili první šanci už po dvou minutách, kdy střílel z levé strany Durdević a Veselý musel zasáhnout. Za Znojmo to zkoušeli Šamánek a Teplý, avšak prvně jmenovaný střílel jen do obránců a jeho spoluhráč mimo bránu. Pak to opět zkusil Varnsdorf, jmenovitě Barac, jenž pálil mimo tři tyče. 

V 21. minutě po pěkném pasu dostal míč do sítě Durdević, ale gól nebyl pro ofsajd uznán. Poté se dlouho na hřišti nic nedělo, často se vinou faulů přerušovalo, Severočeši bránili v deseti prostor před bránou, soupeři neponechávali ani trochu volného místa a vyráželi do nebezpečných brejků, z jednoho takového zakončoval Durdević vedle brány. 

Další dobrá možnost se zrodila až v 59. minutě, kdy si Bílek na kluzkém povrchu zpracoval balón, ale jeho zakončení Veselý pohlídal. Jinak tomu bylo o dvě minuty později, kdy Znojmo propadlo v obraně, Klobása přihrál na pravou stranu Adamu Ondráčkovi, který zakončil do zcela prázdné brány. 

Téměř ihned mohl stejný hráč přidat druhý gól, avšak jeho ránu z dálky znojemský brankář vyrazil a další pokus skončil vedle brány. Znojmo prahlo po vyrovnání a místy dostávalo protivníka pod tlak, ten však zahustil prostor před bránou a všechny míče odkopával do bezpečí. Navíc v předposlední minutě díky další chybě moravského celku rozhodl o své výhře, když Stanislav Klobása doběhl míč před odkrytou bránou a rychle jej poslal za čáru. 

Varnsdorfský brankář Samoel si nakonec přeci jen také připsal jeden těžký zákrok, když v posledních vteřinách vyrazil Šamánkovu střelu z ostrého úhlu. Nic víc už se ve Znojmě nestalo. Domácí tak prohráli s Varnsdorfem 0:2.

Ohlasy trenérů

Leoš Kalvoda (1.SC Znojmo FK): "Je to u nás obehraná písnička, je to v každém zápase. Dnes to byly u inkasovaných branek úplně šílené chyby, takže se nemůžeme divit. Nemyslím si, že bychom byli horším týmem." (fkvarnsdorf.cz)

Zdenko Frťala (FK Varnsdorf): "Kluci podali asi nejlepší výkon v jarní části. I když byly opět určité změny v sestavě, nastoupili hráči, kteří nedostávali tolik příležitostí a předvedli, že se u nich nerozehranost vůbec neprojevila. Myslím si, že jsme zápas měli pod kontrolou. Povedlo se nám vstřelit dvě branky a vypracovali jsme si ještě několik brankových příležitostí. Pro nás je toto vítězství velmi důležité. V závěrečných dvou kolech už můžeme mít čistější hlavu." (fkvarnsdorf.cz)