20.05.2018 | Martin Pištora | Zápas

Příbram přehrála Pardubice, poté slavila s fanoušky postup

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Příbram – V neděli po obědě se v příbramské Energon Areně odehrál poslední domácí zápas 1.FK Příbram v této sezóně. Utkání, ve kterém padly čtyři branky, však příliš zajímavé nebylo. Konečný výsledek 3:1 však Csaplárovy svěřence udržel v boji o konečné první místo, o které Středočeši bojují na dálku s Opavou.
43' Hlúpik
49' Fantiš
57' Hlúpik
72' Mužík
65' Průcha
89' Januška
50' Mužík
80' Sokol
Sestavy
Švenger – Antwi, Tregler, Kodr, Soldát – Kilián, Průcha (67. Slepička) – Grajciar (82. Januška), Květ, Hlúpik – Fantiš
Na lavičce: Kočí, Ayong, Jandera, Klán, Schwendt
Trenér: Josef Csaplár
Knobloch – Prosek, Šejvl, Jeřábek, T. Čelůstka – Mužík, Řezníček, A. Fousek (59. Sokol), Lněnička – Petráň (59. Kovář), P. Černý (70. Kašiar)
Na lavičce: Hrnčíř, Novák, Solil
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Rozhodčí: Berka – Kubec, Kotalík • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 3100

Komentář

Na utkání byl vstup zdarma, což přilákalo do ochozů početnou návštěvu, která chtěli vidět pohledné utkání. Toto přání se od začátku příliš nenaplňovalo. Oba celky se snažily držet míč a nikam nespěchaly. První šance přišla až ve 22. minutě, když se na levé straně dostal do úniku Filip Hlúpik a po narážečce s Fantišem vystřelil na bližší tyč, ale brankář Knobloch dokázal vyrazit balon na rohový kop. 

Tato možnost byla na dlouhou dobu poslední a diváci si tak museli počkat na 43. minutu, kdy se do šance dostávali Hlúpik, Fantiš a Grajciar, ale jejich přihrávek bylo opravdu moc, a ta finální, která směřovala na kapitána domácích, Grajciarovi utekla. Brankář Knobloch měl tak jednoduchou práci.

O minutu později se již Příbram mohla radovat. Tentokrát se Grajciar zhostil role nahrávače a poslal přihrávku před prázdnou branku pro Filipa Hlúpika, který se musel trefit a poslat domácí do vedení. Zde nemohl brankář Knobloch vůbec nic dělat.

Druhý poločas začal další brankovou radostí Příbrami. Rychlý protiútok po levé straně vedl aktivní Hlúpik, který centroval před branku, kde skvělou patičkou prodloužil Průcha a Antonín Fantiš neměl se zakončením složitou práci.

V 57. minutě přišla pro Příbram šance z čistého nebe. Brankář Milan Knobloch špatně zpracoval míč a následně ho poslal přímo do nabíhajícího Filipa Hlúpika, jenž jej zachytil a zakončil do opuštěné svatyně.

Poslední velká šance domácích přišla znovu po zaváhání brankáře Knoblocha, který přišel o míč v souboji s Fantišem, vše ale v poslední chvíli napravil skokem pod nohy domácího útočníka. 

Příbram se následně trochu zatáhla, Pardubice byly v závěru na míči častěji. Hostům však chyběla přesnější muška. Až na šanci ze 71. minuty, kdy Pardubice předvedly krásnou kombinaci zakončenou střelou pod břevno. Autorem branky bal Ladislav Mužík

Ve zbytku střetnutí hosté dále stříleli, zařízení ale netrefovali. Naopak domácí spíše drželi míč a čekali na konečný hvizd, aby mohli oslavit se svými fanoušky postup zpět do první ligy.

Ohlasy trenérů

Josef Csaplár (1.FK Příbram): "Výsledek mě těší více než předvedená hra. Bylo to hrozně komplikované, na začátku těžkopádné. Vytvořili jsme si šance, ale bylo to složité. Zkraje druhého poločasu přišla euforie, začátek byl nádherný. Co jsme ale začali předvádět za stavu 3:0? To jsem byl opravdu naštvaný."