20.05.2018 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf se s Táborskem rozešel smírně, Musiol neproměnil penaltu

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Varnsdorf – Devětadvacáté kolo Fortuna národní ligy proti sobě postavilo týmy z druhé poloviny tabulky, které bojovaly o záchranu. Varnsdorf, jenž se naposledy v letošní sezóně představil před domácím publikem, šel do vedení po trefě Ondráčka, v závěru utkání se však prosadil i nejlepší střelec Táborska Musiol, jenž odčinil předchozí penaltový nezdar a trefil svému týmu bod. Remíza stačila oběma soupeřům k tomu, aby si zajistili druholigovou příslušnost i pro následující sezónu.
67' Ondráček
90' Musiol
21' Zbrožek
67' Ondráček
81' Zieris
88' Bláha
26' Šandera
69' Mršič
85' Kučera
Sestavy
Samoel – Rudnytskyy, Kozma, Kouřil, Chlumecký – Durdević, Zbrožek, Ondráček, Kocourek (67. Bláha), Dordić (58. Barac) – Klobása (80. Zieris)
Na lavičce: Porcal, Bílek, Šulc
Trenér: Zdenko Frťala
Toma – Navrátil, N'Gimbi, Zavadil, Šandera – Prošek (62. Vandas) – M. Kučera, Nešický, Blecha (71. Linhart), Mršić (71. Souček) – Musiol
Na lavičce: Zadražil, Klusák, Kopřiva, Mysliveček
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Orel – Koval, Vodrážka • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 530

Komentář

Ani jeden z týmů neměl jistotu záchrany, hrálo se tak o hodně. Varnsdorfu stačil bod, zatímco hosté by potřebovali nejlépe tři. Úvod zápasu ale vyšel lépe domácím. Hned ve 4. minutě se o přihrávku do ulice přihlásil Bojan Dordič, jeho střelecký pokus ale skončil mimo tři tyče. Jen o dvě minuty později si hosté počínali nedovoleně na hranici velkého vápna. Pokus Kristiána Zbrožka přes stínící hráče vytahoval z brankové čáry pozorný Michal Toma. 

Hosté následně vyrovnali hru, což málem zužitkovali ve 35. minutě, kdy přihrávku dostal do nohy Filip Blecha, jehož pokus trefil dobíhajícího Martina Kouřila. Následnou dorážku Václava Proška na poslední chvíli odvrátil z brankové čáry opět Martin Kouřil, který hned dvakrát zachránil svůj tým. A z rychlého protiútoku mohlo být vymalováno. Stanislav Klobása přihrávkou pod sebe našel Adama Ondráčka, který střelou z první nepřekonal hostujícího gólmana. 

Poslední vážnější akci viděli diváci dvě minuty před koncem prvního poločasu, kdy centr z levé strany hřiště do pokutového území našel hlavičku nabíhajícího Zbyňka Musiola. Ta ale skončila v náruči Miroslava Samoela. Do kabin se tak šlo za bezbrankového výsledku. 

Po změně stran to byli opět domácí, kteří začali aktivně. Úvodní dvacetiminutovka druhého dějství však nabídla pouze řadu nepřesných přihrávek, nedovolených zákroků a přelévání hry ze strany na stranu. Varnsdorf se úvodní branky utkání dočkal v 65. minutě, kdy Jakub Navrátil nedovoleně zastavil Stanislava Klobásu. Jakub Barac rozehrával standardní situaci centrem na zadní tyč, jeden z domácích hráčů vrátil míč do malého vápna, kde se zjevil sám před gólmanem Adam Ondráček, jenž uklidil míč do sítě.

Hosté se hnali za vyrovnáním, které mohlo přijít v 82. minutě. Střídající Petr Zieris totiž předvedl nedovolený zákrok v pokutovém území a hlavní sudí Orel nařídil penaltu. K té se postavil nejlepší střelec Táborska Zbyněk Musiol a mířil po zemi k tyči. Perfektním zákrokem se však blýskl Miroslav Samoel. Náladu si Zbyněk Musiol zlepšil v samotném závěru utkání, když nejlépe ze všech vyřešil skrumáž před varnsdorfských gólmanem a přeci jen srovnal na 1:1. 

Oba celky si remízou zajistily pokračování i v dalším ročníku Fortuna národní ligy. 

Ohlasy trenérů

Roman Nádvorník (FC MAS Táborsko): "Byl to infarktový zápas. Nedali jsme tři gólové šance, poté jsme dostali hloupou branku z akce, na kterou se celý týden připravujeme. Dostalo nás to trochu do kolen, ale myslím, že mužstvo ukázalo charakter. Pracovali jsme, bojovali, vytvořili si další šance. Pak jsme nedali penaltu, ale zaplaťpánbůh se nakonec podařilo Zbyškem vyrovnat. Jsou to fantastické pocity, konečně máme klid."