25.05.2018 | Josef Janda | Zápas

Táborsko podlehlo Hradci, v závěru dokonce nedalo ani penaltu

Foto: fchk.cz
Tábor – Hodně smolný zápas sehráli fotbalisté Táborska v posledním duelu letošní sezony proti Hradci Králové. Už v první půli se dostali do několika slibných příležitostí, avšak nedokázali je proměnit. Naopak Hradečtí se prosadili gólem do šatny hned z první pořádné rány na branku, když se trefil nejlepší střelec soutěže Jan Pázler. Po změně stran se prosadil dvacet minut před koncem Vlkanova. Když nedal v 83. minutě gól Musiol ani z penalty, neskórovali domácí ani jednou a podlehli Hradci 0:2.
bez branek
45' Pázler
72' Vlkanova (pen)
86' Ngimbi
43' Černý
44' Pázler
Sestavy
Zadražil – Navrátil, Zavadil, N'Gimbi, Šandera – Nešický, M. Kučera, Blecha (46. Vandas), Mysliveček (69. Kopřiva), Mršić – Musiol (84. Vozihnoj)
Na lavičce: Toma, Klusák, Souček, Valenta
Trenér: Roman Nádvorník
Vízek – Martan, Vlkanova (80. Šípek), Hašek, M. Černý – Janoušek (73. Zorvan), Pázler (63. Kropáček), J. Martinec , Plašil – Čech, Eliáš
Na lavičce: Lindr, Kvída, Schwarz, Miker
Trenér: Karel Havlíček
Rozhodčí: Lerch – Vitner, Poživil • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 846

Komentář

Táborsko se tlačilo do útoku od úvodních minut a počítalo nevyužité šance. V 17. minutě vyděsil gólmana Vízka běhavý Mršič, jehož pumelice vyvolala i potlesk na tribuně. Krátce nato našel Mršič nabíhajícího Blechu, kterému chybělo k zakončení opravdu málo.

Po necelé půlhodině zvedl diváky ze sedaček opět Mršič. Ukázkově proplul středem hřiště a jeho prudká střela skončila těsně vedle Vízkovy tyče. Další šance počítalo opět Táborsko. Aleš Nešický dostal krásný balon za obranu, kde mu před zakončením na poslední chvíli ukopl míč z nohy Marek Plašil. Domácí tak neměli ke gólu znovu daleko. Když nevyšla ani Zavadilova dorážka, už příznivci Jihočechů zoufali.

Poslední minuta první půle zmrazila celý Tábor. Po zmatku před Zadražilovou brankou se dostal k zakončení nejlepší střelec soutěže Jan Pázler, jehož průpal nic nezastavilo. Hradec tak vyhrál poločas v Táboře 1:0.

Hned po změně stran zahrozil opět Pázler, tentokrát však měl Zadražil štěstí, když se mu míč odrazil přímo do náruče. Po pěti minutách mohl srovnat Aleš Nešický, krásný Mršičův pas ale nedokázal poslat mezi tři tyče.

Další minuty patřily hostům. Černý našel přesnou přihrávkou Haška, jehož ránu musel Zadražil vyrazit na roh. Naději sebral Táborsku Adam Vlkanova, který po faulu na hranici šestnáctky bezpečně proměnil penaltu.

I přes dvoubrankovou ztrátu se Táborsko dralo do zakončení. Po Mršičově standardce hlavičkoval nad branku Zavadil. Osm minut před koncem proniknul do šestnáctky aktivní Mršič, kterého poslali hosté k zemi. K nařízené penaltě se postavil Musiol, ovšem podobně jako v minulém kole ve Varnsdorfu ji neproměnil. Ránu doprostřed branky pod břevno gólman Vízek vytáhnul na roh. Více už toho týmy nepředvedly, Hradec Králové tak vyhrál v Táboře 2:0.

Ohlasy trenérů

Karel Havlíček (FC Hradec Králové): "Výsledek je zasloužený, měli jsme jen hluchých dvacet minut na konci prvního poločasu. Chtěli jsme týden zakončit pozitivně, bylo to moje poslední utkání u tohohle týmu. Chci poděkovat klukům, že to odehráli kvalitně. Včetně mladých kluků, co dnes nastoupili, včetně gólmana Vízka, který nás v závěru podržel při penaltě. Ve druhém poločase jsme mohli potvrdit i vyšším brankovým rozdílem." (fchk.cz)