25.05.2018 | Daniel Kinc | Zápas

Opava ve druholigové derniéře nasázela Frýdku sedm branek a slaví titul

Foto: sfc.cz
Opava – Konec, jak se patří. Opavští fotbalisté si postup do nejvyšší soutěže zajistili už dvě kola nazpět, přesto v závěrečném utkání letošní sezóny Fortuna národní ligy nenechali nikoho na pochybách a díky vysoké výhře nad Frýdkem-Místkem v podobě 7:0 vůbec poprvé v klubové historii slaví celkové vítězství ve druhé nejvyšší soutěži. Slezský FC se tak může těšit na prvoligový fotbal, to Frýdek čeká minimálně na rok účast v MSFL.
4' Biolek (vl)
23' Kuzmanovič
29' Puškáč
38' Janetzký
53' Kuzmanovič
60' Smola
81' Smola
bez branek
bez karet
bez karet
Sestavy
Šrom – Simerský, Radić, Svozil (46. Hrabina) – Kayamba, Zavadil, Schaffartzik (61. Zapalač), Kuzmanović, Janetzký (46. Jursa) – Smola, Puškáč
Na lavičce: Lasák, Stříž, Jurečka, Kotlík
Trenér: Roman Skuhravý
Buček – Gáč, Fukala, Dramé (76. Švrček), Hruška (46. Bala) – Biolek, Mozol, Slaninka, Šohaj (46. Chvěja) – Willwéber, Krčula
Na lavičce: Mihálek, Přichystal
Trenér: Martin Pulpit
Rozhodčí: Pechanec – Kotík, Hrabovský • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 5352

Komentář

Utkání začalo tak, jak se očekávalo. Domácí do něj vstoupili aktivněji a hned ve 4. minutě se dostali do vedení, když centr Kayamby z pravé strany našel nabíhajícího Jakuba Janetzkého, jenž z první nasměroval míč přesně pod břevno. Herního náčiní se ještě dotkl Matěj Biolek, a tak mu tento gól nakonec sudí připsali jako vlastní. Zvýšit mohli následně v obdobných šancích Puškáč a také Smola, kteří oba zakončovali z první na přední tyč, Buček se však proti oběma vyznamenal.

Za minutu ale přesto inkasoval podruhé, když Smola centroval z pravé strany, Puškáč jeho pas v pádu prodloužil na Nemanju Kuzmanoviče a domácí střelec pohodlně zblízka zvýšil na 2:0. Za šest minut navíc SFC udeřil potřetí, když si na přesný Zavadilův centr z rohového kopu naskočil David Puškáč a také on se zapsal mezi střelce.

Domácí v první půli dominovali, byli jasně lepší, Frýdek se téměř nedostával za půlku. Nakonec sedm minut před koncem úvodního poločas Opava přidala ještě jednu branku, když nejprve Zavadilův přímý kop vytáhl Buček skvěle na břevno, k odraženému míči se ale dostal Jakub Janetzký, který se díky přesné přízemní ráně podruhé v zápase zapsal mezi střelce.

Také do druhé půle vyrukovali domácí ve velké stylu a brzy přidali další gól. Pavel Zavadil tentokrát centroval z levé strany, na jeho pas si naběhl Nemanja Kuzmanovič a přesnou hlavičkou o zem do šibenice zaznamenal svůj osmnáctý gól v sezóně. Po hodině hry jej po dalším centru napodobil spoluhráč Tomáš Smola, který se taktéž prosadil hlavou a zvýšil už na 6:0.

Následně měli první šanci také hosté, když se do vápna protáhl Krčula, ale jeho pokus o šikovný lob skončil střelou těsně vedle branky. Opava si závěr zápasu užívala se svými fanoušky, kteří ji po celou dobu hnali vpřed a nakonec v 81. minutě pronikl do vápna Kuzmanovič, který poslal míč Tomáši Smolovi a ten se prosadil taktéž podruhé v zápase. SFC zvítězil zcela hladce 7:0, sezónu zakončil ve velkém stylu a příští rok se může těšit na zaslouženou účast v nejvyšší soutěži.

Ohlasy trenérů

Roman Skuhravý (Slezský FC Opava): "Zvednout nad hlavu pohár a dostat medaili nic nenahradí. Jsem hrdý na to, že jsme získali znovu 63 bodů. Rád bych řekl, že jsme byli nejlepší, ale cítím, že na první ligu musíme přidat. Jsem šťastný. O zápase se nemá smysl bavit. Kluci k němu přistoupili přesně tak, jak měli. Problémy hostů mě vůbec nezajímají, nenechali jsme nikoho na pochybách, že si jdeme pro první místo."