25.05.2018 | Matěj Vybíral | Zápas

Sokolov předvedl skvělou defenzívu a porazil Vlašim 2:0

Foto: fksokolov.cz
Sokolov – Oba týmy měly už před zápasem zajištěnou pozici v první polovině tabulky, na závěr se však utkaly o konečné sedmé místo. Lepším herním výkonem se prezentovali Sokolovští, kteří skvěle bránili a rozhodující branku vstřelili už v prvním poločase. V závěru ještě navýšili vedení, v konfrontaci s Vlašimí si tak vybojovali tři body a poskočili na konečnou sedmou příčku.
25' Kosak
90' Silný
bez branek
19' Machek
82' Kosak
90' Glaser
72' Mareček
90' Kučera
90' Čtvrtečka
Sestavy
Belaň – Končal (60. Silný), Machek, Hlavatý (88. Jakub Dvořák II.), Vávra – Glaser, Čermák, Kosak, O. Ševčík – Mejdr, Čihák (78. Mráz)
Na lavičce: Bolek, Strada, Rychnovský, Přeučil
Trenér: Pavel Horváth, Vítězslav Hejret
Čtvrtečka – Cabadaj, Dao (82. Ch. Frýdek), Kučera, Ivanko-Macej (70. Vodháněl) – Mareček, Skopec, Tusjak, Badocha (57. Mil. Kadlec) – Březina, Hadaščok
Na lavičce: Řehák, Plachý, Štochl, Janda
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Klíma – Kubec, Pečenka • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 550

Komentář

Sokolov začal přímý souboj o konečné sedmé místo dobře a Vlašim přehrával. Vypracoval si rohové a přímé kopy, z nich sice neudeřil, ale radoval se už ve 25. minutě. To se podeváté v sezóně trefil Jan Kosak a poslal domácí do vedení.

Kosak měl další šanci hned o chvilku později, ale jeho brejk skvěle vychytal Čtvrtečka. Závěr poločasu sehráli Západočeši na útočné polovině, opět si vypracovali několik rohových kopů, ale vypálit na branku už nedokázali.

Vlašim si v úvodu druhé půle vytvořila pár střeleckých pokusů, ale Belaň většinou zasahovat nemusel, a když už ano, dokázal si poradit i s nepříjemnou skákavou střelou. Poté se ke slovu dostali opět domácí. Dvě obrovské šance si vypracoval Jan Silný, nejprve však sám před brankou přestřelil, o minutu později ho vychytal skvělý Čtvrtečka!

Hosté se v poslední desetiminutovce snažili srovnat, ale kromě dvou rohových kopů žádnou šanci neměli. Naopak ještě v nastavení inkasovali. Tři body a konečnou sedmou pozici pojistil Sokolovu Jan Silný, který tentokrát z dobré pozice na Čtvrtečku vyzrál, bodlem zamířil přesně ke vzdálenější tyči.

Ohlasy trenérů

Petr Havlíček (FC Sellier & Bellot Vlašim): "V posledním utkání dostali šanci hráči, kteří moc šancí v sezóně nedostávali. Sokolov byl lepší, protože si vypracoval více šancí, a tak zaslouženě vyhrál. Vedení klubu i já jsme se chtěli umístit v tabulce o malinko výš, takže musíme sezonu hodnotit jako neúspěšnou." (fcsbvlasim.cz)