29.07.2018 | Tomáš Secký | Zápas

Varnsdorf porazil Táborsko gólem ze čtvrté minuty

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu před téměř tisícovkou diváků porazili nejtěsnějším rozdílem Táborsko. Jedinou branku utkání obstaral již ve čtvrté minutě nováček v týmu Petr Heppner.
4' Heppner
bez branek
13' Heppner
82' Zbrožek
89' Novák
49' Navrátil
61' Kučera
Sestavy
Porcal – Rudnytskyy, Kozma, Kouřil, Heppner – Barac (84. Novák), Zbrožek, Bláha, Ondráček – Kocourek (70. Dordić) – Dzaba (63. Schön).
Na lavičce: Samoel, Dvořák, Kubista, Bielesz
Trenér: David Oulehla
Toma – Klusák (88. Zárybnický), Ngimbi, Navrátil, Šandera – P. Pilík (63. Ch. Frýdek), M. Kučera, Pfeifer (75. Musiol) – Vandas, Ndiaye, Valenta.
Na lavičce: Zadražil, Hasil, Berešík, Kopřiva
Trenér: Kamil Tobiáš
Rozhodčí: Pechanec – O. Černý, Poživil • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 902

Komentář

Trenér Varnsdorfu David Oulehla má za sebou premiéru před domácím publikem. A může být spokojen. Jeho svěřenci doslova vybojovali v souboji s Táborskem tři body. Jediná branka utkání padla již ve čtvrté minutě. Jakub Barac se otočil s míčem na středu hřiště, vyslal přihrávku přes obranu na rozběhnutého Pavlo Rudnytského, jenž po zpracování odcentroval pod sebe na hranici vápna. Tam stál osamocený Petr Heppner, jenž zamířil přesně k tyči.

Podobnou situaci jako přes kopírák zopakoval Varnsdorf v patnácté minutě zápasu. Útočná akce tentokrát začala u Christiána Dzaby, který do úniku poslal Ondřeje Kocourka, jehož následný centr našel hlavičku nabíhajícího Adama Ondráčka. Jeho pokusu ale chyběly potřebné parametry. 

A tak mohlo zahrozit Táborsko. V devatenácté minutě se k odraženému míči dostal Tomáš Valenta, jeho střela z kroku jen těsně minula šibenici. V pětatřicáté minutě to na hřišti vypadalo jako o Vánocích. Laxní rozehrávku Radka Porcala totiž zachytil Ibrahima Ndiaye, před kterým se objevila prázdná brána. Ve chvíli, kdy chtěl vsítit vyrovnávací branku, zazněla stadionem píšťalka Ondřeje Pechance, který viděl při zpracovávání míče ruku hostujícího útočníka. Varnsdorf tak šel do kabin s jednobrankovým náskokem. 

Táborsko bylo po změně stran jako vyměněné a hladové po vyrovnání. Rychlými protiútoky se tlačilo na polovinu soupeře a ohrožovalo domácí svatyni. Ve všech případech však chyběla potřebná přesnost a klid při zakončení. 

Fotbalisté Varnsdorfu druhou půli víceméně bránili a chtěli těžit z nečekaných úniků. I proto poslal na hřiště domácí trenér uzdraveného Bojana Dordiče. Právě on v 78. minutě atakoval s Adamem Ondráčkem rozehrávku Táborska, což přineslo ovoce. Následnou střelu Dordiče ale skvěle vytěsnil připravený Michal Toma. 

A když hosté neuspěli ani čtyři minuty před koncem, kdy se dvakrát blýskl hbitými zákroky Porcal, odjeli Jihočeši bez bodu. Po dvou zápasech tak mají na svém kontě stále nulu. Varnsdorf má body čtyři.