03.08.2018 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Osm výher v řadě ústecký kouč Křeček v kariéře nezažil, Třinec zůstává bez bodu

Foto: Facebook/FK Ústí nad Labem
Ústí nad Labem – Ústí nad Labem zvládlo na výbornou i utkání 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, ve kterém si poradilo s Třincem 1:0. Severočeši s trenérem Alešem Křečkem prodloužili vítěznou šňůru na osm mistrovských zápasů v řadě, což sám lodivod fotbalistů Army nezažil. Výborným výkonem se prezentoval brankář Jiří Lindr, jenž zneškodnil dvě tutové šance Třince, který tak po třech zápasech zůstává v soutěžní tabulce bez bodového zisku.
23' Krátký
bez branek
bez karet
13' Janošík
68' Hejný
88' Čelůstka
Sestavy
Lindr – Strada, Brak, Pimpara, Leibl – J. Peterka – Krátký, Miskovič (40. P. Výborný), D. Richter (86. Nágl), D. Procházka (64. M. Bílek) – Jindráček.
Na lavičce: Tvrdoň, Dvořák, Matějka, Šup
Trenér: Aleš Křeček
Paleček – Ilko, Bedecs, Reintam, Janoščín – Omasta (46. Buchvaldek), M. Čelůstka, R. Vaněk I., Dedič (64. Hejný), Janošík (83. Cienciala) – Šumbera.
Na lavičce: Adamuška, Mravec, Velner, Samiec
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Ginzel – Fišer, Vít • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 1054

Komentář

Na první ohrožení branky si více než tisícovka diváků počkala do šesté minuty. Jiří Pimpara nabídl svou hrubou chybou v rozehrávce šanci hostům, Richard Vaněk a následně ani Šimon Šumbera k bráně Jiřího Lindra nedostřelili. Za sedm minut kopali domácí přímý volný kop z pravé strany, když nedovolený zákrok Martina Janošíka ocenil rozhodčí Ondřej Ginzel žlutou kartou.

Ve dvacáté první minutě si brankovou příležitost připravili fotbalisté Třince, René Dedič ale měl míč po kombinaci na dlouhou nohu. O dvě minuty později zahlédl Daniel Procházka na středu volného Marka Krátkého, který jedovkou k levé tyči poslal Armu do vedení.

Ve třicáté deváté minutě musel z důvodu zranění odstoupit Jiří Miskovič, kterého nahradil Petr Výborný. Do přestávky se už nic výrazného neudálo, a tak do šaten odcházeli spokojenější domácí hráči.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji fotbalisté Třince. V padesáté druhé minutě měl na noze vyrovnání Janošík, jenž z velkého vápna po přihrávce Šumbery mířil z levé strany k opačné tyči. Skvělý zákrok vytáhl Lindr, který udržel Armu ve vedení. Za dalších deset minut se do velké šance dostali domácí, Procházka ale na centr Krátkého v pokutovém území nedosáhl.

V šedesáté osmé minutě přišlo zaváhání Palečka, který z rozehrávky nabídl vyloženou brankovou příležitost Výbornému. Místo pojištění vedení vystřelil Výborný do gólmana Třince. Za jedenáct minut přišel klíčový moment střetnutí. Šimon Šumbera z rohového kopu centroval k opačné tyči na Lukáše Buchvaldka, který hledal místo u pravé tyče. Doslova za vteřinu dvanáct zastavil Jiří Lindr míč na brankové čáře a opět podržel své mužstvo.

V závěru si Arma jednobrankový náskok pohlídala, přestože Třinec se snažil dále hrozit. Zatímco hráči Třince zůstali na trávníku truchlit, po osmé výhře Ústí nad Labem v řadě následovalo velké poděkování fanouškům včetně realizačního týmu.

Ohlasy trenérů

Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem): "Výsledek je pro nás příznivý, zvládli jsme další zápas. V prvním poločase jsme předvedli výkon podle našich představ, Třinec je nepříjemný a čekali jsme, že bude hrát tímto způsobem. Důležité bylo, že jsme se přesto prosadili, do plných se hraje každému těžko. Druhou půli jsme dobře odbránili, bylo to o vůli. Na můj vkus bychom měli být více aktivnější a nepouštět soupeře do tolika standardních situací. Máme mladé mužstvo a každý přímý volný kop je pro nás nebezpečný. Z tohoto pohledu jsou tam věci, které musíme odstranit, ale jsme strašně rádi, že jsme zápas vyhráli. Gólmana Jiřího Lindra nechci přechválit, jeho výkon proti Chrudimi i proti Třinci byl bezpečný, chytl nám teď dvě vyložené šance. Jsem rád, že ho v týmu máme. Devět bodů po třech kolech jsme nečekali, upřímně říkám, že jsme chtěli do podzimu vstoupit dobře. Výsledky dodají hráčům sebevědomí, nám klid do práce. Doufám, že to nějakou dobu ještě potrvá. Přiznám se, že sérii osmi výher jsem ještě nezažil. Po sobotním tréninku dostanou hráči dva dny volno."

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): "Úvod soutěže nám nevychází, ale musím na druhou stranu uznat, že oproti domácímu utkání to byl jiný zápas. V prvním poločase jsme se dopustili jedné chyby, ze které jsme obdrželi rozhodující branku. Druhou půli jsme byli více nebezpeční, kombinačně rychlejší, gól visel na vlásku. Bohužel jsme se prosadit nedokázali, navíc Lukáš Paleček udělal chybu, ze které mohli domácí vstřelit druhou branku. Tento stav bychom těžko doháněli, Jiří Lindr ve výborné formě chytil dva tutové góly a i to rozhodlo. Na zakončení myslíme na trénincích stále, bez toho to nejde. Musíme výsledky napravit doma, půjdeme zápas od zápasu a po podzimu uvidíme, jaký si stanovíme cíl do sezóny. Na psychiku naše výsledková bilance není dobrá, hráči se musí dát dohromady. Čeká nás nový zápas, budeme to chtít napravit a dostat se v tabulce nahoru."