10.08.2018 | Martin Voltr | Zápas

Hradec ztratil první body, Vítkovice ubránily bezbrankovou remízu

Foto: fchk.cz
Prožívali vynikající vstup do ligy, z prvních tří zápasů vydolovali plný počet bodů, ale na čtvrtý pokus hradečtí fotbalisté narazili. A to doslova – na obranný val Vítkovic. Ostravané přijeli pod Lízátka s jediným cílem, tedy ubránit výsledek 0:0 až do poslední minuty. A přesně to se jim i podařilo, Votroci se za celý zápas dostali jen do sporadických šancí.
bez branek
bez branek
bez karet
9' Holiš
13' Mišinský
65' Cverna
80' Mrázek
Sestavy
Ottmar – Finěk, Kvída, Plašil, Urma – Černý (69. Zorvan), Durdevič (58. Hynek), Janoušek, Kropáček – Vlkanova, Martan (77. Miker).
Na lavičce: Stejskal, Martinec, Trávníček, Jukl
Trenér: Zdenko Frťala
Šustr – Celba, Cverna, Holiš, Hýbl (74. Mrázek) – Mikula, Motyčka, Pašek (67. Macej), Vasiljev – Mišinský (87. Bzirský).
Na lavičce: Simkanič, Moučka
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Vojkovský – Antoníček, Mojžíš • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 1130

Komentář

Namlsané hradecké publikum očekávalo v chladném večeru prodloužení vítězné série, jenže místo toho sledovalo jenom marné dobývání vítkovické obrany. Paradoxně už v první půli měli Votroci největší příležitosti. Po pěti minutách zaváněl gólem Urmův centr: Dopadl k Ladislavu Martanovi, hradecký záložník ale přestřelil.

Ostravané se v úvodní půlhodině ještě osmělovali a vyráželi do protiútoků, Ottmar musel vytáhnout pěknou střelu Vladimíra Mišinského. Jinak se ale hrálo na druhé straně a ve 25. minutě měli domácí ke gólu vůbec nejblíž. Adam Vlkanova krásně prokličkoval středem hřiště, jenže potom napálil jenom tyč vítkovické branky.

Rozpaky v útočné fázi Východočechů po přestávce nejen že pokračovaly, ale spíše narůstaly. Když už se zdálo, že průbojný Durdevič zaklepe na nerozhodný stav, svou akci zbytečně prováhal. Vítkovičtí se s postupem času snažili víc a víc šetřit cenné vteřinky, protože bylo naprosto jasné, o co jim v pátečním podvečeru jde.

Až poslední střídání na domácí straně pomohlo trochu rozhýbat stojaté vody před vápnem soupeře. Hradecké snahy oživil Jiří Miker, jeho průnik deset minut před koncem měl zřejmě největší šanci na úspěch, ale nakonec z toho nebyla ani střela. 1130 diváků se tak branky nedočkalo a drtivá většina z nich odcházela domů zklamaná.